Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 13:34

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό και με τη συγκοινωνία για ηλικιωμένα άτομα αντιμετωπίζει η Βρυσούλα Πρέβεζας

Δύο ζητήματα σοβαρά για την ποιότητα των μικρών χωριών ολόκληρου του Δήμου Πρέβεζας, έθεσε με αφορμή τη Βρυσούλα Δ.Ε. Λούρου, ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Χρήστος Κολιοφώτης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Ο κ. Κολιοφώτης ανέφερε σχετικά: Έχουμε ένα θέμα με τις δεξαμενές. Πρέπει να καθαριστούν. Και πρέπει να καθαριστούν άμεσα. Όλα τα προβλήματα έχουν μείνει στο ''θα''. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο σας είχα καταθέσει ένα ψήφισμα για την απαλλαγή της Βρυσούλας από τα τέλη. Τώρα που θα μπούμε στη ΔΕΥΑΠ θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η Βρυσούλα μένει από νερό 6 μήνες το χρόνο. Τα τέλη είναι 100% ανταποδοτικά. Έτσι ξέρουμε. Αυτά τα ποσά θα πρέπει να πάνε σε εργασίες. Εγώ ένα σκεπτικό καταθέτω. Πληρώνουμε 10-12.000 ευρώ κάθε χρόνο ως κοινότητα και είμαι πεπεισμένος ότι δεν έχουν επιστραφεί αυτά τα χρήματα ως ανταπόδοση. Δε θα είχαμε αυτή την κατάσταση στο δίκτυο. Πρέπει να δοθεί απάντηση σε αυτά. Και σήμερα να εγκριθεί κάποιο κονδύλι θα μας φάει μία 4ετία για να γίνει το έργο. Το Μάιο θα ξεκινήσουν τα προβλήματα. Πως θα αντεπεξέλθουμε; Θα πρέπει να λύσουμε το θέμα.

Η συγκοινωνία είναι ''μηδέν''. Το λεωφορείο δεν παίρνει πολίτες, μόνο μαθητές και για οποιοδήποτε χαρτί οι δημότες κατεβαίνουν στο Λούρο. Πρέπει να γίνει κάτι με τα ΚΤΕΛ. Δε μπορεί να πληρώνει ο άλλος 25 ευρώ ταξί, ο ηλικιωμένος...”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος είπε με τη σειρά του:

Δεν είναι θέμα τελών. Πρέπει να μπει νερό, αυτό είναι το θέμα. Να δούμε επίσης το δίκτυο και την ποσότητα του νερού. Είναι μία περίοδος μεταβατική μεταξύ ΔΕΥΑΠ και Δήμου. Είμαστε προσεκτικοί λίγο στο πως θα χρηματοδοτήσουμε έργα. Είμαστε σε συνεννόηση και με το Δήμαρχο Ζηρού για ενισχύσουμε την ποσότητα του νερού. Δεν πρέπει να υδροδοτηθούν ανεξέλεγκτα κάποια σημεία. Το χωριό δεν πρέπει να το αφήσουμε χωρίς νερό ούτε μία μέρα.

Για τη συγκοινωνία θα μιλήσουμε με το ΚΤΕΛ και την Περιφέρεια για να δούμε πως θα το λύσουμε”.