Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 14:11

Σημαντική πρωτοβουλία με κανονιστικό πλαίσιο για τον Αχέροντα αναλαμβάνει ο Δήμος Πάργας

Το atpreveza.gr με μία σειρά ρεπορτάζ τα προηγούμενα χρόνια (δείτε ΕΔΩ), είχε αναδείξει τις καταγγελίες που είχαν γίνει στις τοπικές αρχές, για τις αυθαιρεσίες στον ποταμό Αχέροντα και για την απουσία από την πλευρά της όχθης στο Ν. Πρέβεζας, οποιουδήποτε κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας και χρήσεων.

Η δημοτική αρχή Πάργας υπό το Νίκο Ζαχαριά αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση και φέρνει στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου την επόμενη Τετάρτη 5/2 τη γνωμοδότηση για την Κανονιστική για τις δραστηριότητες στον Ποταμό Αχέροντα στην περιοχή Βουβοπόταμος.

Το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας εξέθετε το Δήμο Πάργας, σε σχέση με το πλαίσιο στο Δήμο της Π.Ε. Θεσπρωτίας και είχε δημιουργήσει ένα ιδιόμορφο καθεστώς όπου δεν υπήρχαν κανόνες, για να προστατευτεί πάνω από όλα το φυσικό κάλλος του Αχέροντα, που αποτελεί προνομιακό χώρο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Πάντα όμως με σεβασμό στο περιβάλλον και με ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σε διαβούλευση στη συνεδρίαση θα τεθούν επιπλέον τα παρακάτω θέματα:

  1. Γνωμοδότηση σχετικά με το σχέδιο  κανονισμού λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Πάργας.

  2. Γνωμοδότηση σχετικά με το σχέδιο κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Πάργας.

  3. Γνωμοδότηση  σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Πάργας.

  4. Γνωμοδότηση για τροποποίηση της Κανονιστικής για την Ύδρευση.