Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 11:44

Χρήματα στους Δήμους για το μεταναστευτικό-προσφυγικό – Επωφελείται ο Δήμος Ζηρού

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου “Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η τροπολογία που δίνει επιχορηγήσεις στους Δήμους που φιλοξενούν ή θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες σε δομές εντός των ορίων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Ζηρού, ο οποίος διαθέτει τη Δομή Φιλοξενίας Φιλιππιάδας, στο πρώην στρατόπεδο “Πετροπουλάκης”, δεν είχε πάρει ούτε ένα ευρώ, την ώρα που επωμίστηκε αρμοδιότητες καθαριότητας, αποκομιδής σκουπιδιών κ.α., ουσιαστικά για ένα μεγάλο χωριό 600 κατοίκων εντός των διοικητικών του ορίων.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην τροπολογία (δείτε τη αναλυτικά ΕΔΩ), ο Δήμος Ζηρού θα λάβει επιχορήγηση για το προηγούμενο έτος, της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, άνοιξε και πάλι η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας, έπειτα από δημοσίευμα της Real News. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έχει ειδοποιηθεί κάποια υπηρεσία για τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν μπορεί κανείς όμως να αποκλείσει την περίπτωση του “αιφνιδιασμού”, μιας και είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν ήδη χαρτογραφήσει περιοχές και στο Δήμο της Πρέβεζας.

Παρατηρώντας ωστόσο την “μπαχαλοποίηση” στο Νομό Άρτας, όπου η Κυβέρνηση περιφέρει από περιοχή σε περιοχή το Κέντρο Φιλοξενίας που είναι να γίνει εκεί, φαντάζει αδύνατο να προηγηθεί δομή στην Πρέβεζα...