Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 13:44

Η Πρέβεζα γιόρτασε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο(photos+video)

Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο γιόρτασε με κάθε επισημότητα σήμερα η Πρέβεζα, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα.

IMG 2749

IMG 2760

Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όπου εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και κορυφώθηκαν σήμερα με τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

IMG 2795

IMG 2823

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον πεζόδρομο της αγοράς και την παραλία, στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες, οι ιερείς της πόλης, οι αρχές , πλήθος κόσμου, τιμητικό άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και μαθητές, ενώ της πομπής προπορεύονταν η μπάντα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Ιωαννίνων καθώς και η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας”.

IMG 2832
Μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας παρέθεσε στους προσκεκλημένους καφέ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στον βίο και της στάση ζωής του Αγίου Χαραλάμπους υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.

IMG 2894
Στο βίο και το Μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους προκειμένου να κάνει πράξη την αγάπη για τον Χριστό αλλά και τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος απευθύνοντας σε όλους τις πιο θερμές ευχές του για υγεία και ευημερία.

IMG 2889
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε στους προσκεκλημένους Μητροπολίτες συμβολικά δώρα ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα στις 17:30 θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων