Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 16:50

Γερό «χτύπημα» στο πλαστό χρήμα από την Α.Δ. Πρέβεζας – Πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής η κατασχεθείσα ποσότητα - Στην Αθήνα τα ευρήματα

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, παραχώρησε στους εκπροσώπους έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας, κ. Θωμάς Μπάρδης. Ο κ. Μπάρδης ανέλυσε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης (διαβάστε εδώ:Συνελήφθη παραχαράκτης στην Πρέβεζα-1713 πλαστά χαρτονομίσματα στην κατοχή του), ενώ τόνισε πως τα χαρτονομίσματα απεστάλησαν ήδη στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα για κατεπείγουσα εξέταση.

Μπορεί ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας, στην ερώτησή μας αν πρόκειται για ένα γερό «χτύπημα» στα κυκλώματα πλαστού χρήματος, να δήλωσε με σεμνότητα πως: «... θα το κρίνει η ηγεσία μας και η ελληνική κοινωνία», ωστόσο η ποσότητα είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Πρέβεζας.

Άλλωστε με αρκετή δόση χιούμορ και ο κ. Μπάρδης παραδέχθηκε πως ο δράστης: «Από ό,τι φαίνεται... καλή δουλειά έκανε. Θα μας απαντήσει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας, ανέφερε: «Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, συνελήφθη χθες (2μ.μ.-9/1/2013), στην Πρέβεζα, ένας ημεδαπός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, της αστυνομικής διευθύνσεως της Πρέβεζας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο κατάστημα-τυπογραφείο που αυτός διατηρεί στην Πρέβεζα. Ανευρέθησαν: 1712 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τυπωμένα σε 856 φύλλα χάρτου ανά δύο, έτοιμα προς κοπή και διάθεση, δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών με όλα τα παρελκόμενα, δύο σφραγίδες οικονομικών υπηρεσιών και δεκαέξι εντυπώματα σφραγίδων διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών, καθώς και έξι διαφάνειες εντυπωμάτων επιταγών τραπεζικών καταστημάτων.

Ακόμη σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικεία του ανευρέθη, μία κενή γεμιστήρα πολεμικού όπλου. Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν. Τα χαρτονομίσματα απεστάλησαν ήδη στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών στην Αθήνα για κατεπείγουσα εξέταση. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε με τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πρέβεζας».

IMG 5683

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, ενώ ερευνάται αν είναι «πλοκάμι» ενός μεγαλύτερου κυκλώματος. Τόνισε ακόμη πως ο ημεδαπός σκόπευε να τα διαθέσει στην αγορά, καθώς είχε κάνει το τυπογραφείο εργαστήριο κατασκευής πλαστών χρημάτων.

Συμβούλεψε επίσης τους πολίτες, αν αναγνωρίσουν κάποιο πλαστό χαρτονόμισμα, να το παραδώσουν στις αρχές, αφού δεν έχει κυρώσεις ο πολίτης που πέφτει θύμα εξαπάτησης.