Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 13:47

Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ – αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α' βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 5 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Ζίτσας, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας.

Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια: Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου - Συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα - Αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας)