Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 11:39

Επανιδρύθηκε η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στην οποία συμμετέχει και η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στην Τρίπολη, ενέκρινε το ιδρυτικό καταστατικό της και ουσιαστικά αποφάσισε την επανίδρυσή της με βάση το Νόμο 4604/2019, άρθρο 98 το οποίο υπογράφηκε από τους εκπροσώπους των Δημοτικών Ραδιοφωνικών σταθμών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η προσωρινή έδρα της Ένωσης, να είναι η πόλη της Τρίπολης.

Κατά τις αρχαιρεσίες εκλέχτηκε η νέα διοίκηση της Ένωσης:

Πρόεδρος – Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος (Τρίπολη)

Α’ Αντιπρόεδρος – Μαίρη Αρώνη (Ηράκλειο Αττικής)

Β’ Αντιπρόεδρος – Νίκος Ζεϊμπέκης (Θεσσαλονίκη)

Γενικός Γραμματέας – Ιωακείμ Καλλιβρούσης (Αθήνα)

Ταμίας – Απόστολος Σειρηνίδης (Πειραιάς)

Μέλος και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας – Πέτρος Φρέρης (Σύρος)

Μέλος και αναπληρωτής ταμίας – Κώστας Λαόσογλου (Ιωάννινα)

85032291 2801198206569018 3988865908821983232 o

Το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Ραδιοφωνία εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη αποδεικνύοντας την βαρύτητα την οποία δίνουν για τον συγκεκριμένο θεσμό.

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σημείωσε ότι "σαν νέα δημοτική αρχή επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε από τα δημοτικά ραδιόφωνα τις εμπειρίες ετών που διαθέτουν για να στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Δημοτική Ραδιοφωνία της πόλης μας. Αυτό άλλωστε δηλώνει και η παρουσία μας εδώ τόσο η δική μου όσο και της Πρόεδρου της Επιχείρησης κ. Αθηνάς Κωνσταντάκη".

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντάκη έκανε μια σύντομη αναδρομή στη λειτουργία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και τόνισε τη σημασία της στην τοπική ενημέρωση , επισημαίνοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού της, ενώ πρότεινε μια συνεδρίαση της Ένωσης να πραγματοποιηθεί και στην Πρέβεζα.

85177188 2801199229902249 5339006174152884224 o

ΑΠΟΦΑΣΗ- ΨΗΦΙΣΜΑ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ, κατά τη συνεδρίαση της στην Τρίπολη το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά:

  • Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ. Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.
  • Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε Δήμο που επιθυμεί να δημιουργήσει Ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό να μπορεί να το κάνει, υπό συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που θα τεθούν από την πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία.
  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα διαδημοτικοποίησης δημοτικών ΜΜΕ όπου υπάρχουν οι απαραίτητες προυποθέσεις και τα ανάλογα αιτήματα.
  • Να ενισχυθούν με προσωπικό τα δημοτικά ΜΜΕ που αντικειμενικά έχουν ανάγκη.
  • Να αποσαφηνιστεί το θέμα λειτουργίας και το πεδίο δράσης των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων για να γνωρίζουν έγκαιρα όλα τα δημοτικά ΜΜΕ τις νόμιμες υποχρεώσεις τους.