Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 13:55

Σε εκταφές θα προχωρήσει ο δήμος Πρέβεζας στο κοιμητήριο της Πρέβεζας, προς αναζήτηση χώρου...

Την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών ώστε να βρεθεί λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αφορά όλη την πόλη ζητά ο δήμος Πρέβεζας, καλώντας τους συγγενείς όσων έχουν ταφεί μέχρι και το 2014 στο χώρο της επέκτασης του Κοιμητηρίου να προσέλθουν έως την 4η Μαρτίου του 2020 στο Γραφείο Κοιμητηρίων, προκειμένου να προγραμματιστεί η εκταφή του οικείου τους.

Το πρόβλημα έλλειψης χώρου στο κοιμητήριο της Πρέβεζας πλέον έχει γίνει πιο έντονο από ποτέ και από τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει το θέμα του νέου κοιμητηρίου, ο δήμος αναγκαστικά θα προβεί σε εκταφές, γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Το atpreveza.gr επανειλημμένα έχει αναφερθεί στο ζήτημα και τον περασμένο Ιούλιο είχαμε επισημάνει ότι στο νυν δημοτικό κοιμητήριο η κατάσταση είναι οριακή (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), ωστόσο το θέμα δημιουργίας του νέου κοιμητηρίου δεν έχει ακόμη έρθει προς συζήτηση από τη νέα δημοτική αρχή.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

"Επειδή στον ισχύοντα κανονισμό προβλέπεται ότι στην επέκταση του Κοιμητηρίου Πρέβεζας η παραχώρηση τάφων θα είναι τριετούς ή πενταετούς χρήσης,καλούμε τους συγγενείς όσων έχουν ταφεί μέχρι και το 2014 στο χώρο της επέκτασης του Κοιμητηρίου να προσέλθουν, έως την 4η Μαρτίου του 2020 , στο Γραφείο Κοιμητηρίων, στο κτίριο της Παλαιάς Λαϊκής Αγοράς (γραφείο 16), προκειμένου να προγραμματιστεί η εκταφή του οικείου τους.

Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας και λόγω της πιεστικής έλλειψης θέσεων ταφής, η αρμόδια υπηρεσία θα προβεί αναγκαστικά σε εκταφές( αρχικά σε εγκαταλελειμμένους τάφους ) όπως προβλέπουν η Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και ο σχετικός νόμος.

Ο Δήμος Πρέβεζας ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών, ώστε να βρεθεί λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αφορά όλη την πόλη".