Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 10:16

Δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας-10.167 πλαστικά μπουκάλια έχουν ήδη ανακυκλωθεί

10.167 πλαστικά μπουκάλια έχουν συγκεντρωθεί και ανακυκλωθεί από τους μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Πρέβεζας μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους!

Σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου επισημαίνεται πως οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού πραγματοποιούν δράση ανταποδοτικής ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, συγκεντρώνοντας κυρίως τα πλαστικά μπουκάλια νερού που έχουν χρησιμοποιήσει.

Σκοπός η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα του πλανήτη και παράλληλα την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους μέσω της ενίσχυσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στον οποίον αποστέλλεται αυτόματα το αντίτιμο των ανακυκλωμένων υλικών.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους έχουν συγκεντρωθεί και ανακυκλωθεί μέχρι στιγμής από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας 10.167 πλαστικά μπουκάλια, ενισχύοντας το Χαμόγελο του Παιδιού με 305,01€.

“Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας, κυρία Βασιλική Φειδοπούλου, η οποία υπήρξε η εμπνεύστρια αυτής της δράσης και πρωτεργάτρια της υλοποίησης της.

Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση και ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών νερού για το Χαμόγελο ελπίζοντας ότι η δράση μας αυτή θα βρει κι άλλους μιμητές” καταλήγει η ανακοίνωση του Σχολείου.