Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 11:49

Φόρμουλα αξιοποίησης του Κάστρου Αγίου Γεωργίου έχει ετοιμάσει ο Δήμος Πρέβεζας

Είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας ότι τα δεδομένα για την αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων στην πόλη μας έχουν αλλάξει, σε σχέση με το παλαιότερο project της δημοτικής αρχής Μπαΐλη (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, μετά και την επίσκεψη στην πόλη μας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο Δήμος Πρέβεζας δρομολογεί την αξιοποίηση του Κάστρου Αγίου Γεωργίου (Στρατόπεδο “Αθανασιάδη”), του Κάστρου δηλαδή που βρίσκεται στην περιοχή της Κυανής Ακτής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου project για δράσεις πολιτισμού και αναψυχής εντός του Κάστρου, το οποίο θα αποτελέσει έναν μεγάλο “πνεύμονα” πολιτιστικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η φόρμουλα αξιοποίησης θα είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα (δείτε ΕΔΩ), δηλαδή μία σύμβαση με τη μορφή εδαφονομίου, πεπατημένη που έδωσε τη σχετική λύση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στο στρατόπεδο “Δούκα”.

Αναφορικά με το Σολωμού και το Πεδίο Βολής, που ο σχεδιασμός του Δήμου Πρέβεζας περιελάμβανε την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων, η λογική της δημοτικής αρχής φαίνεται πως απομακρύνεται από την τουριστική μορφή αξιοποίησης.

d4ea1902eafebdd309eb8772425f0e59 XL

Ειδικά για το Σολωμού, το ισχυρό αντικίνητρο του Κάστρου της Μπούκας, που βρισκόταν στο σημείο, μεταφέρει το ενδιαφέρον αξιοποίησης σε project με κέντρο τα ιαματικά λουτρά και την αναβάθμισή τους. Για το Πεδίο Βολής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής.

Τις επόμενες εβδομάδες μετά και κάποιες απαραίτητες συναντήσεις που θα γίνουν στην πρωτεύουσα, η δημοτική αρχή θα παρουσιάσει τη συνολική της σκέψη για το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου.