Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 11:14

Η Πρέβεζα ως Smart Preveza (“Έξυπνη” Πρέβεζα) – Παρουσιάστηκε την Παρασκευή το πρόγραμμα της CISCO

Ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια να μπει η Πρέβεζα επιτέλους κάποια στιγμή σε τροχιά... Smart City, δηλαδή να διαθέτει λειτουργίες “Έξυπνης Πόλης”, κάνει ο Δήμος Πρέβεζας, με την έναρξη στην πόλη της ακαδημίας της εταιρείας Cisco, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου όσο και δύσκολου εγχειρήματος με τίτλο: “Smart Preveza”.

IMG 5842

Η εταιρεία πιστοποίησε σε εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή στην “Οικία Αθανασιάδη” στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την έναρξη του προγράμματος Cisco Networking Academy στην Πρέβεζα, δηλαδή της ακαδημίας ψηφιακών δεξιοτήτων της, με τη λειτουργία του πρώτου τμήματος δωρεάν εκπαίδευσης, συμμετοχής στις εξετάσεις και απόκτησης του πτυχίου CISCO Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA. Τα άτομα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν το CCNA μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών. Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει την Άνοιξη και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA.

IMG 5838

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Πρέβεζας Δημήτρης Γερογιάννης, ο οποίος είναι και ο project manager του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, που ξεκαθάρισε ότι σχεδιάζει στη θητεία του να αναπτύξει αρκετές λειτουργίες “έξυπνης πόλης” στην Πρέβεζα, ώστε να την μετατρέψει σε “έξυπνη Πρέβεζα”, ενώ ανακοίνωσε πως θα είναι ομιλητής σε ένα πανευρωπαϊκό συνέδριο για τις “έξυπνες πόλεις” που θα γίνει στην Αθήνα.

IMG 5844

Η Έλενα Πρασσάκη, Marketing & Communications Manager της Cisco σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ανέδειξε τη φιλοσοφία της εταιρείας και των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και στάθηκε στα πλεονεκτήματα της λειτουργίας μίας τέτοιας ακαδημίας, καθώς δεν νοείται “smart city”, χωρίς να εκπαιδεύονται σε αντίστοιχες “έξυπνες” λειτουργίες και οι δημότες της.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο Νικήτας Γεωργιάδης, Virtual Sales Account Manager της εταιρείας, ενώ αναλυτική παρουσίαση των εξαμήνων, των δεξιοτήτων και της κατεύθυνσης του προγράμματος έκανε ο εκπαιδευτής της Cisco Δημήτρης Τσαούσογλου, ο οποίος έχει διατελέσει Instructor Trainer και υπέυθυνος Academy Support Center της ακαδημίας.

IMG 5845

Παραβρέθηκαν ενδιαφερόμενοι και όσοι επίσης συμπλήρωσαν τη φόρμα εγγραφής μέσω του ειδικού site του Δήμου Πρέβεζας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πληροφορικής Γιάννης Δαρδαμάνης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης.

 

Έκθεση εικόνων