Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 12:13

Καταγγελία για θεσμική εκτροπή του Δημάρχου Πρέβεζας στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την επίσκεψη Θεοδωρικάκου...

Αιχμηρός και καταγγελτικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Μιχάλης Γεωργούλης απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης. Ειδικότερα ο σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” αναφερόμενος στα όσα είπε ο Δήμαρχος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στην Πρέβεζα, κατήγγειλε ότι ο κ. Γεωργάκος αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που συνιστά θεσμική εκτροπή (δείτε ΕΔΩ).

IMG 3536

Ο κ. Γεωργούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο Δήμαρχος όταν θέλει επικαλείται τους νόμους και επικαλείται και της σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Όταν δεν τον βολεύει ακόμη κι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της αγνοεί. Αναφέρομαι στην επίσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου στην πόλη μας. Δύο φορές είπε αναφερόμενος στο όνομά του ότι χάρη σε εσάς κυβερνιούνται οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι προσωπική του άποψη. Το δημοτικό συμβούλιο άλλα αποφάσισε. Κι εκεί εκπροσωπούσε το δημοτικό συμβούλιο και όχι την προσωπική του άποψη. Θα μπορούσε να του το πει στην ταβέρνα μετά όταν έτρωγαν μεταξύ τους. Τον εγκαλούμε να δώσει εξηγήσεις. Γιατί δεν υλοποιεί αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες μάλιστα ήταν συγκεκριμένα για την απλή αναλογική. Η δημοτική αρχή ναι μεν μπορεί να έχει το Δήμο στην καρδιά της, αλλά τους δημότες μάλλον τους ξεχνάει... Τους έχει παρατήσει...”. Παράλληλα πρόσθεσε για το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη, όπως προβλέπει ο “Κλεισθένης”, αίθουσες στις δημοτικές παρατάξεις: “Να δώσει επίσης μία αίθουσα να συνεδριάζουν οι δημοτικές παρατάξεις. Ο Δήμος Ζηρού το έχει λύσει αυτό το θέμα”, με τον σύμβουλο της “Στροφής στο Μέλλον” Βασίλη Κωστούλα να συμπληρώνει: “Ο Δήμος Ζηρού φρόντισε να νοικιάσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα” (δείτε ΕΔΩ).

IMG 3620

Η απάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας, ήταν σαν να “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”. Απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, για ποιο λόγο δε λειτούργησε ως Δήμαρχος, αλλά ως επικεφαλής παράταξης. Ο κ. Γεωργάκος είπε: “Ξέρετε πολύ καλά κε Γεωργούλη ότι η επίσκεψη Θεοδωρικάκου, ήταν λόγω της ΠΕΔ. Εδώ έγινε μία συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου. Δεν τοποθετήθηκα μόνο εγώ. Καλό θα ήταν να ήσασταν κι εσείς εδώ. Αλλά ήταν ο κ. Πιπιλίδης και ο κ. Νίτσας προς τιμήν τους. Κανείς σας δεν ήρθε να στηρίξει την απόφαση που πήρατε. Εγώ την καταψήφισα στο δημοτικό συμβούλιο. Τοποθετήθηκε ο κ. Πιπιλίδης. Ήταν συνάντηση της ΠΕΔ Ηπείρου. Δεν ήταν δημοτικό συμβούλιο. Δεν ήταν κάλεσμα δικό μου... Ήταν σε μία σύσκεψη στο χώρο αυτό” και πρόσθεσε για τις αίθουσες των δημοτικών παρατάξεων: “Έφτιαξα και τα γραφεία κάτω και θα έχετε και το γραφείο σας όλες οι παρατάξεις. Ανοίξαμε γραφείο για την τοπική κοινότητα. Δημιουργούμε στη σοφίτα άλλους τρεις χώρους γραφείων. Όλοι θα χωρέσουν. Είμαστε στην αρχή μίας τετραετίας που αλλάζουν πολλά πράγματα”.

IMG 3568

Στο σημείο εκείνο ο σύμβουλός της παράταξης “Στροφής στο Μέλλον” Παναγιώτης Λελοβίτης τόνισε: “Εμείς απείχαμε θέλοντας να δείξουμε την πολιτική μας αποδοκιμασία”.