Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 14:20

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι στην Καστροσυκιά για τις καθιζήσεις, εξαιτίας του έργου του βιολογικού

Τον προβληματισμό των κατοίκων της Καστροσυκιάς για τις καθιζήσεις που έχουν σημειωθεί πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Κίνησης Μιχάλης Γεωργούλης ζητώντας την άμεση παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο κάτοικος της περιοχής κ. Σιαφάκας, ο οποίος κατέθεσε φωτογραφικό υλικό που επιβεβαιώνει το πρόβλημα, σημειώνοντας πως έχει κάνει σχετική αίτηση στο δήμο από τις 7 Γενάρη, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει κάτι μέχρι στιγμής.

“Στο λιμανάκι από πάνω έχει υποχωρήσει ο δρόμος από τα όμβρια νερά και τα έργα που γίνονται στην περιοχή για το βιολογικό. Όταν βρέχει το έδαφος υποχωρεί περισσότερο. Έχω κάνει αίτηση στις 7 Γενάρη στη Δ.Ε. Ζαλόγγου, ο κ. Σαριάνογλου το γνωρίζει το θέμα, ήρθε το είδε. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα” τόνισε ο κ. Σιαφάκας με το δήμαρχο να σημειώνει πως οι τεχνικές υπηρεσίες γνωρίζουν το πρόβλημα και θα επιληφθούν.

“Μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο έργο θα υπάρχουν προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα το πού θα γίνει ένα αντλιοστάσιο στην Καστροσυκιά και μεταφέρεται από τη μία γωνία στην άλλη… Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει. Είναι ένα έργο πνοής. Υπάρχουν και προβληματικοί δρόμοι και θέματα, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, που μας έχει απασχολήσει, το έχει επισκεφθεί η Τεχνική Υπηρεσία» τόνισε ο κ. Γεωργάκος ο οποίος έδωσε το λόγο στον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων για περισσότερες διευκρινίσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Ακρίβης πράγματι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν σε τρία σημεία καταπτώσεις και ο δήμος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε γεωτεχνική μελέτη.

“Επισκεφθήκαμε την περιοχή με το Διευθυντή του ΙΓΜΕ κ. Νικολάου, είδαμε το πρόβλημα. Άμεσες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, θα πρέπει να γίνει μια Γεωτεχνική Έκθεση από ειδικευμένους Γεωλόγους για να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε και που εντοπίζεται το πρόβλημα. Τέτοιο τμήμα είναι το Τμήμα Φυσικών Καταστροφών στο οποίο άμεσα θα σταλεί έγγραφο. Ανταποκρίνονται άμεσα, γιατί όταν ήμουν στον Δήμο Ζηρού τους είχα στείλει έγγραφο για μια μεγάλη κατάπτωση που είχαμε στην περιοχή της Κρανιάς και όντως οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν άμεσα, πήγαμε επί τόπου κάναμε τις μετρήσεις επί τόπου και συντάξαμε Γεωτεχνική Μελέτη και από εκεί και πέρα παίρνοντας ως βάση αυτή, να συνταχθεί τεχνική μελέτη για να λυθεί το πρόβλημα” κατέληξε ο κ. Ακρίβης.