Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 19:54

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τη ματαίωση των καρναβαλιών-Φυλάκιση έως 2 χρόνια για τους παραβάτες

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου, σύμφωνα με τη σημερινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19» υπέγραψαν οι υπ. Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Θεοδωρικάκος.

Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρουσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

 Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κοροναϊού».
 
Στη συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Πρέβεζας , η οποία θα αφορά όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες και υπό την αιγίδα του.

Έκθεση εικόνων