Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 21:11

Την ακύρωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων ανακοίνωσε επίσημα ο δήμος Πρέβεζας

Την αναστολή των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετέχει είτε ως διοργανωτής είτε ως συνδιοργανωτής και έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο δήμος Πρέβεζας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σε εφαρμογή της από 27/2/2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών για τη ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη τη Χώρα λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ο Δήμος Πρέβεζας ανακοινώνει ότι συμμορφώνεται ως προς τις εντολές την ΚΥΑ(παραγράφων 2 (περίπτωση ζ΄) και 6, του άρθρου πρώτου, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού» (ΦΕΚ Α΄42)).

Κατά συνέπεια όπως ξεκάθαρα προβλέπει και ορίζει η ΚΥΑ οι προγραμματισμένες Καρναβαλικές Εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει είτε ως διοργανωτής είτε ως συνδιοργανωτής και έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Πρέβεζας εκφράζει τη λύπη του για τη ματαίωση των συγκεκριμένων Εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί και προετοιμαστεί από καιρό και τις ανέμεναν τα παιδιά, οι δημότες καθώς και οι επισκέπτες, όμως η δημόσια υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό που πρέπει να προστατευτεί και να διασφαλιστεί.