Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 12:55

Σοβαρές καταγγελίες Ροπόκη στο δημοτικό συμβούλιο για τα απορρίμματα...

Το “σίριαλ” της διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικά στην Ήπειρο και ειδικότερα στο Δήμο Πρέβεζας, απασχολεί πλέον κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Αυτή τη φορά οι καταγγελίες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Βαγγέλη Ροπόκη, χρήζουν άμεσης διερεύνησης. Η νέα αφορμή δόθηκε όταν ο σύμβουλος της “Δημοτικής Συνεργασίας” Παύλος Σαραμπασίνας αναφέρθηκε στην ενιαία τιμολογιακή πολιτική που αποφασίστηκε στο ΦΟΔΣΑ, πάνω στο δίκαιο σύστημα της λογικής “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Το κόστος ανά τόνο θα είναι στα 38,42 ευρώ, χωρίς το τέλος εισόδου στο εργοστάσιο.

IMG 3552

Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κύρλας έθεσε ένα κρίσιμο ερώτημα από την πλευρά του, αναφέροντας: “Αν εμείς με τη διαλογή που θα κάνουμε στην πηγή και με την ανακύκλωση καταφέρουμε να τους στείλουμε μικρότερο αριθμό από αυτό που είναι το ελάχιστο εγγυημένο, τι θα γίνει; Θα πληρώνουμε παραπανίσια;”.

Το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος τόνισε:

“Είναι ευχάριστο ότι θα υπάρχει ενιαία περιβαλλοντική πολιτική. Όμως θα κάνω τις ενστάσεις μου, γιατί κάθε χρόνο πρέπει να γινόμαστε σοφότεροι. Είναι σε σωστή κατεύθυνση οι ερωτήσεις του κου Κύρλα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. Ποιος από εμάς ξέρει πόσο θα είναι τα επιστρεφόμενα; Ποιος τα ελέγχει; Η ίδια η εταιρεία. Εγώ ως ελεύθερος επαγγελματίας σας ρωτώ. Το κέρδος δεν είναι το ζητούμενο; Προσπαθούμε να βγάλουμε περισσότερα κέρδη. Άρα θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος που δεν μπορούμε όμως να τον κάνουμε. Δεν είναι εύκολο. Είχα πει ότι πάντα εμείς που διοικούμε πρέπει να γινόμαστε σοφοί κάθε μέρα. Όταν αγοράζω ένα τσουβάλι πατάτες δεν αφήνω να το ζυγίσει μόνος του ο έμπορος και να ορίζει και τα κιλά και την τιμή... Και τα λεφτά... Όταν ψωνίζετε δε βλέπετε πως ζυγίζεται κάτι;

Όταν έφευγε από εδώ το όχημα και πήγαινε στο Καρβουνάρι ή στα Γιάννενα δεν ξέρουμε πόσο περιεχόμενο έχει. Η εταιρεία ζυγίζει, η εταιρεία βγάζει λογαριασμό...”.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης “Στροφή στο Μέλλον”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” έχουν επανειλημμένως ζητήσει να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά “θολά σημεία” για την... τσέπη των δημοτών. Και πιθανότατα θα εισακουστούν άμεσα...