Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 02:03

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις

Με υψηλά ποσοστά, όπως εκτιμάται, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα στην Πρέβεζα οι χειμερινές εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα.

Η επίσημη έναρξη έχει επί της ουσίας τυπική σημασία μιας και το προηγούμενο διάστημα προσφορές, εκπτώσεις, bazaar και κάθε είδους ενέργειες που δύνανται να τονώσουν το πολύ χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένεται να είναι από την πρώτη μέρα κιόλας πολύ υψηλά, φτάνοντας ακόμη και στο 50% με 60%, ιδιαίτερα σε εποχιακά είδη (ένδυση, υπόδηση κ.λπ.). Εξάλλου, η δέσμευση του νόμου (που απαγορεύει την εκδήλωση προσφορών σε χρονικά διαστήματα πριν από τις εκπτώσεις) μοιάζει πλέον ιδιαίτερα ανεπίκαιρη και άνευ νοήματος, όπως δηλώνουν στελέχη της αγοράς, σημειώνοντας ότι σε μια τόσο υποτονική αγορά δεν έχουν ρυθμιστικό ρόλο τέτοιοι περιορισμοί.

sales

 

Πάντως, οι έμποροι διατηρούν χαμηλά τις προσδοκίες τους για τόνωση της αγοραστικής κίνησης, αφού και κατά την εορταστική περίοδο η πτώση του τζίρου κατά μέσο όρο κυμάνθηκε από 21% έως 30%, ενώ έφτασε σε κάποιες περιοχές μέχρι και 60%.