Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 02:56

Νέα σεισμική δόνηση 5,6 ρίχτερ με επίκεντρο BA της Πάργας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:49 με το επίκεντρο να βρίσκεται 14 χιλιόμετρα Ανατολικά-Βορειοανατολικά της Πάργας, ακριβώς στο ίδιο σημείο με το σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Πρέβεζας και σε διάφορα σημεία της Ηπείρου αλλά και σε νησιά του Ιονίου και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές, ενώ στο Καναλάκι έχει διακοπή ρεύματος. Ασφαλέστερη εκτίμηση των ζημιών θα γίνει με το πρώτο φως της μέρας.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: "Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχείτε !"