Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 15:30

Αναστάτωση επικράτησε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Πρέβεζας για το θέμα της απολύμανσης

Με εντολή της διοίκησης απολυμάνθηκαν άμεσα όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου από συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας και από υγειονομικό συνεργείο του Νοσοκομείου όλοι οι χώροι που διακινείτο το θετικό κρούσμα”. Αυτό ανέφερε ρητά το επίσημο ενημερωτικό δελτίο της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Πρέβεζα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όμως η εικόνα είναι διαφορετική. Επικράτησε σχετική αναστάτωση το μεσημέρι στους χώρους του Νοσοκομείου με διαμαρτυρίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς παρατήρησαν να γίνεται απολύμανση στους χώρους που βρίσκονται τα γραφεία και οι διοικητικές υπηρεσίες και όχι στους χώρους του Νοσοκομείου και των κλινικών. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές στο atpreveza.gr στους χώρους που είχε παρουσία το επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός των υγειονομικών χώρων του Νοσοκομείου δεν έγινε απολύμανση, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από “επίσημα χείλη” αυτό συνέβη καθώς υπάρχουν ειδικά μείγματα που χρησιμοποιούνται σε χώρους μη υγειονομικούς και άλλα σε χώρους υγειονομικούς και προτεραιότητα των ιθυνόντων είναι να προστατευτεί πρώτο το ιατρικό προσωπικό, με νέες απολυμάνσεις.

Αν συμβεί ή όχι αυτό θα το δείξουν τα επόμενα 24ωρα. Αν δε συμβεί είναι πιθανό να υπάρξουν εκ νέου αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων.