Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 11:03

“Σκληρή” απάντηση του Δήμου Ζηρού στους εκπαιδευτικούς - “Αντί να επικροτούν τον Δήμο μας μας κάνουν ''μαθήματα'' δεοντολογίας”

Την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία απαντά στην πρόσφατη καταγγελία της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και των δασκάλων-νηπιαγωγών (δείτε ΕΔΩ), απέστειλε ο Δήμος Ζηρού:

 

«Δεν επιτρέπουμε μικροπολιτική σε βάρος των μαθητών και των γονέων των σχολείων του Δήμου μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έχουμε χρέος να τους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο και εμείς αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να κάνουμε…»

Αξιότιμοι,

Με έκπληξη αλλά κυρίως με θλίψη διαβάσαμε την από 23/3/2020 κοινή ανακοίνωσή σας με τίτλο «Εμπλοκή τρίτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Δήμο Ζηρού».

Μέσα από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση δύο φορείς της Παιδείας στο Νομό μας, αντί να επικροτούν τον Δήμο μας για την πρωτοβουλία του να εξασφαλίσει έξτρα φροντιστηριακή υποστήριξη για τις μαθήτριες και τους μαθητές των Σχολείων μας, επιχειρούν να μας κάνουν ‘μαθήματα’ δεοντολογίας και να σπιλώσουντις συγκεκριμένες προσπάθειες. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ούτε την κρισιμότητα των εποχών (τους θυμίζουμε ότι δυστυχώς βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας) αλλά ούτε τις δυσκολίες που περνάει η χώρα αλλά και η εκπαίδευση.

Εν μέσω πανδημίας λοιπόν, όπου τα Σχολεία είναι κλειστά, απαντάμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Δήμος μας λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης και έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που βιώνουμε όλοι και δεν δέχεται ‘μαθήματα’ από κανέναν.

Όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, ο Δήμος Αγράφων, ο Δήμος Αργιθέας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά και άλλοι , αξιοποιούν την εθελοντική προσφορά των συγκεκριμένων φροντιστηρίων για την εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών τους, το ίδιο ακριβώς κάνουμε κι εμείς. Μήπως και εκείνοι οι Δήμοι υποθάλπουν το σύστημα δημόσιας Παιδείας και πρέπει να τους επιπλήξετε ή να τους καλέσετε σε απολογία;

Ασφαλώς στηρίζουμε και έχουμε σε πρώτιστη προτεραιότητα τη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό όχι μόνο δεν το διαπραγματευόμαστε αλλά αντίθετα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και στο πλευρό των διευθυντών όλων των Σχολείων του Δήμου μας και προσπαθούμε να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα εν τη γενέσει του. Μόνο και μόνο τα ποσά που δαπανά ο Δήμος κάθε χρόνο για ανακαινίσεις, συντηρήσεις, επιδιορθώσεις, ενισχύσεις, κατασκευές αθλητικών χώρων στους αύλειους χώρους κλπ, να δει κανείς, θ’ αντιληφθεί πόσο μεγάλη βαρύτητα δίνουμε στην εκπαίδευση των παιδιών του Δήμου μας.

Η on line φροντιστηριακή υποστήριξη είναι επικουρικό βοήθημα και σε καμία των περιπτώσεων δεν υποκαθιστά τη βασική δημόσια εκπαίδευση. Εννοείται ότι χαιρετίζουμε την οργάνωση συστήματος τηλεκπαίδευσης για να μην χάνονται μαθήματα και η σχολική χρονιά. Και αυτή όμως προϋποθέτει να έχουν όλοι οι μαθητές υπολογιστές...

Και κάτι ακόμη: Την εξ αποστάσεως online φροντιστηριακή υποστήριξη των μαθητριών και των μαθητών του Δήμου μας, δεν την ανακαλύψαμε, ούτε την ξεκινήσαμε εσχάτως… Την είχαμε παράσχει στους μαθητές και τη σχολική περίοδο 2015-2016, εν μέσω βαθιάς οικονομικής ύφεσης, με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση, αλλά και θετικά αποτελέσματα.

Ανάλογες συνεργασίες θα συνάψουμε και με οποιονδήποτε άλλο χορηγό θελήσει να προσφέρει εθελοντικά χρήσιμες υπηρεσίες στον Δήμο μας. Μοναδικό βασικό κριτήριο είναι το όφελος για τον τόπο και τους πολίτες. Ιδιαίτερα τους νέους. Εμείς δεν λειτουργούμε με ιδεοληψίες, ούτε κάνουμε μικροπολιτική.

Και εάν κάποιοι μαθητές, όπως υποστηρίζεται, δεν έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ή έστω κινητό τηλέφωνο με διαδικτυακή σύνδεση, είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Το έχουμε πράξει άλλωστε και στο παρελθόν. Παρεμπιπτόντως ο Δήμος μας έχει φροντίσει και υπάρχει γρήγορο Wi-Fi ίντερνετ σε όλη την περιοχή, για να μην αποκλείεται κανείς.

Η καλύτερη δυνατή υποστήριξη των μαθητριών και μαθητών των Σχολείων θα είναι πάντα η μέριμνά μας και όχι το πεδίο ιδεοληπτικών και μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων.

Αυτά για να λάμπει η αλήθεια και να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις όχι στους συνδημότες και κατοίκους του Δήμου μας, αλλά σε όσους δεν γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας”.