Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 22:27

Απάντηση της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών προς το Δήμο Ζηρού, για την εμπλοκή τρίτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Την παρακάτω ανακοίνωση απέστειλαν η ΕΛΜΕ Πρέβεζας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, απαντώντας στην ανακοίνωση του δήμου Ζηρού (δείτε ΕΔΩ):

Στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να αντιπαρατιθέμεθα με τις δημοτικές αρχές του τόπου μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα που ανέκυψαν τελευταία.

Για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας συνταγματικά, πολιτικά και ηθικά απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη έχουν η πολιτεία και οι δημόσιοι λειτουργοί της, οι οποίοι παρεμπιπτόντως στήνουν μία πρωτόγνωρη διαδικασία τηλεκπαίδευσης, ξεπερνώντας πολλά και δύσκολα εμπόδια. Η ευαισθησία ιδιωτών, εταιρειών και ομίλων, που μπορεί να στοχεύει και στη διαφημιστική προβολή ή ακόμα και σε κυνήγι πελατών, αλλά και η κοινωνική ευθύνη αιρετών, που επίσης μπορεί να στοχεύει στην κατασκευή φιλολαϊκού προφίλ, ας εκφραστεί σε άλλα πεδία, και κατά τη γνώμη μας υπάρχουν πολλά τέτοια.

Οι ευθείες κατηγορίες για ιδεοληψία και μικροπολιτική εκμετάλλευση επιστρέφονται ως απαράδεκτες κρίσεις για φορείς που συγκροτούνται από εκπροσώπους πολλών και διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών. Ίσως αφορούν επαγγελματίες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, όχι εμάς. Εμείς επικρίνουμε πράξεις και επιλογές, όχι ανθρώπους. Δε θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση, κυρίως μέσω τύπου και ανακοινώσεων, σεβόμενοι τόσο το θεσμικό ρόλο όσο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες των καιρών. Εξάλλου, στο δημόσιο λόγο όλοι και η κάθε δημοτική αρχή και εμείς ως παιδαγωγικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, κρινόμαστε.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ