Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 12:13

Υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου περνά το “Πετροπουλάκης” ως περιφερειακή του υπηρεσία

Στη σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε 28 υφιστάμενες δομές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, προχωρά το Υπουργείο.

Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη θεσμοθέτηση Περιφερειακών Υπηρεσιών σε υφιστάμενες δομές, είναι να ενταχθούν στο διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου, καθώς σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας.

Για το σκοπό αυτό, δημοσιεύθηκε Κοινή Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, με την οποία συνιστάται η νομική οντότητα των είκοσι οκτώ (28) υφιστάμενων δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών.

Σημειώνεται ότι από την επανασύσταση του Υπουργείου, έχει δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των διοικητικών δομών, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την μεταναστευτική κρίση. Αναλυτικά:

  1. Διατηρήθηκε η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής

  2. Αναβαθμίστηκε  σε Γενική Γραμματεία, από Ειδική Γραμματεία, η αρμοδιότητα της Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

  3. Συστάθηκαν δύο Ειδικές Γραμματείες, Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και Συντονισμού των Εμπλεκομένων Φορέων

  4. Συστήθηκε ενιαία Τεχνική Υπηρεσία

  5. Διορίστηκαν Διοικητής και Υποδιοικητής στη Υπηρεσία Υποδοχής & Ταυτοποίησης

  6. Διορίστηκαν Διοικητής και Υποδιοικητής στην Υπηρεσία Ασύλου

  7. Με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου θα προβλεφθούν θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών και για την Υπηρεσία Υποδοχής & Ταυτοποίησης και για την Υπηρεσία Ασύλου

  8. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και εντός λίγων ημερών θα οριστούν νέοι Διοικητές στα έξι Κέντρα Υποδοχής & Ταυτοποίησης (ΚΥΤ)

Ακολουθεί εντός των προσεχών ημερών:

  1. Προκήρυξη για την τοποθέτηση Διοικητών στις 28 υφιστάμενες δομές που λειτουργούν στην Ηπειρωτική Ελλάδα,

  1. Προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, το οποίο θα στελεχώσει την κεντρική υπηρεσία, τις 28 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος και τα 6 υφιστάμενα ΚΥΤ.