Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 16:17

“Ιδιότυπη ΜΕΘ” δημιουργείται στο ΓΝ Πρέβεζας λόγω κορονοϊού σε συνδυασμό με την προμήθεια καμερών

Με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει και παρά τις ελλείψεις που καταγράφονται πανελλαδικά στο ΕΣΥ, το ΓΝ Πρέβεζας και οι εργαζόμενοι σε αυτό, με μπόλικο φιλότιμο και αυταπάρνηση, έχουν καταφέρει να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να σταθεί όρθιο το Νοσοκομείο εν μέσω κορονοϊού, αποδεικνύοντας παράλληλα την τεράστια σημασία της ύπαρξης και της διαρκούς αναβάθμισής του για την τοπική κοινωνία και το Νομό.

Στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες- θα δημιουργηθούν δύο θάλαμοι στην Παθολογική Κλινική και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που θα λειτουργούν ως “ιδιότυπη ΜΕΘ”, σε περίπτωση που απαιτηθεί να νοσηλευτούν εκεί περιστατικά κορονοϊού. Παράλληλα ήδη η διοίκηση ενέκρινε την προμήθεια καμερών για εγκατάσταση προσωρινού συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε αυτές τις αίθουσες νοσηλείας, ώστε οι ασθενείς να παρακολουθούνται χωρίς να απαιτείται διαρκώς η είσοδος του προσωπικού σε αυτούς τους χώρους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το προσωπικό του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες να εκπαιδεύεται συνεχώς στη χρήση αναπνευστήρα και σε όλες τις διαδικασίες που τυχόν θα απαιτηθούν, ακόμη και σε ακραία σενάρια.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή δίνει “μάχη” και για να προστατευτεί θα πρέπει τόσο η Κυβέρνηση, όσο και το Υπουργείο Υγείας να ενισχύσουν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία με προσλήψεις και όλα τα απαραίτητα υλικά, καθ' όλη τη διάρκεια της πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει...

Η βοήθεια της Περιφέρειας είναι σημαντική, οι δωρεές και η αλληλεγγύη πολιτών -όπως και στο ΓΝ Πρέβεζας με τη δωρεά προστατευτικών μασκών- είναι συγκινητικά, αλλά δεν είναι η ουσιαστική λύση.