Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 17:51

Δρομολογείται η τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην παραλία της Πρέβεζας μέσω Open Mall

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας έχει ήδη δρομολογήσει τις εργασίες για τη δημοπράτηση του έργου τοποθέτησης υπόγειων κάδων στον παραλιακό πεζόδρομο της Πρέβεζας.

Πρόκειται για “κομμάτι” του έργου “Open Mall”, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου δηλαδή (δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ), που αντλεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Όπως επισήμανε στο atpreveza.gr ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, το έργο της υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων στον παραλιακό πεζόδρομο θα δημοπρατηθεί άμεσα, ενώ έχουν γίνει αλλαγές από το Τμήμα Προγραμματισμού αναφορικά με τη διάταξη των κάδων, καθώς ήταν διάσπαρτοι και θα συγκεντρωθούν σε ορισμένα σημεία, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης.

Θυμίζουμε πως η Καθαριότητα του Δήμου προσδοκά αρκετά από το συγκεκριμένο έργο. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μάλιστα Βαγγέλης Ροπόκης, που θα διαχειριστεί και το συγκεκριμένο έργο, προεκλογικά είχε στηρίξει μεγάλο κομμάτι της εκστρατείας του ως παράταξη στους υπόγειους κάδους και στη μείωση του κόστους αποκομιδής για τον πολίτη. Ήταν ένας τομέας που είχε ρίξει μεγάλο βάρος.

Απομένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να μπει σε λειτουργία ο νέος αυτός τρόπος συλλογής των απορριμμάτων και να δούμε και την αποτελεσματικότητά του.

Θα πρέπει παρ' όλα αυτά να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία αναφορικά με τους υπόγειους κάδους, που θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψη:

  1. Απαιτείται πολύ καλός καθαρισμός και ορθή χρήση από τους πολίτες, για να μην δημιουργηθούν τυχόν εστίες μόλυνσης.

  2. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο είδος των κάδων που θα τοποθετηθούν, καθώς σε ορισμένους Δήμους απαιτήθηκε λόγω της μορφής των υπόγειων κάδων, να γίνει πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου για να πραγματοποιηθεί καθαρισμός τους. Κάτι που αυτόματα αυξάνει και το κόστος λειτουργίας του όλου έργου.