Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:56

Κινήσεις για να ενισχυθεί η καθαριότητα του Δήμου Πρέβεζας - “Δυναμώνει” ο στόλος οχημάτων

Ο Τομέας της Καθαριότητας στο Δήμο Πρέβεζας είναι ουσιαστικά η “εικόνα” του Δήμου, έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων και πλέον αποκτά και ιδιαίτερη σημασία εν μέσω κρίσης λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Ροπόκη, το ζήτημα με τη μηχανοκίνητη σκούπα του Δήμου, που βρίσκεται εδώ και 4 μήνες στην Αθήνα για επισκευές θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς η επισκευή ολοκληρώθηκε και αναμένεται η παραλαβή του οχήματος.

Στο χρονικό διάστημα 10-15 Απριλίου θα γίνει η παραλαβή στην Πρέβεζα ενός απορριμματοφόρου τύπου πρέσας.

Έχει παρουσιαστεί σύμφωνα με την εταιρεία καθυστέρηση στην παράδοση βασικών εξαρτημάτων της υπερκατασκευής του απορριμματοφόρου οχήματος, όπως αντλίες- υδραυλικοί κινητήρες από τα εργοστάσια του εξωτερικού, η οποία οφείλεται στις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει παγκοσμίως λόγω της επιδημίας του κορονοιού SARS – Cov-2.

Παράλληλα μέχρι και σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού δεν ήταν δυνατή η λειτουργία του πλυντηρίου κάδων, παρ' όλα αυτά, με την πρόσληψη 5 εργατών-τριών καθαριότητας που πραγματοποιείται λόγω έκτακτης ανάγκης, θα τεθεί κι αυτό σε λειτουργία, τουλάχιστον για 4 μήνες, όσο προβλέπει και η σχετική σύμβαση των εργαζομένων.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Ροπόκης η υπηρεσία καθαριότητας αυτή τη στιγμή λειτουργεί με το υπάρχουν προσωπικό σε ικανοποιητικό βαθμό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στις προθέσεις του Δήμου είναι και η προμήθεια ενός ακόμη οχήματος (σκούπα), γεγονός που “δυναμώνει” το στόλο καθαριότητας του Δήμου.