Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 13:12

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας: “Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά που το πάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας:

“Ο καθολικός έλεγχος και η εκτεταμένη απαγόρευση της κυκλοφορίας συνιστά μία πρωτόγνωρη αντιδημοκρατική πράξη, άχρηστη από ιατρική σκοπιά, με ξεκάθαρο στόχο την εμπέδωση ενός κλίματος φόβου και ελέγχου όλης της κοινωνίας και το τσάκισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Ο λαός έχει δείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση χωρίς να χρειάζεται «χωροφύλακα» , σε αντίθεση με την ανευθυνότητα των κυβερνώντων οι οποίοι ακόμα και σήμερα ΔΕΝ εφαρμόζουν την πιο αποτελεσματική διεθνώς μέθοδο (αυτήν των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας) με πολλά δωρεάν tests υπό αυστηρό κρατικό έλεγχο σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού και ουσιαστικά μέτρα στοχευμένα «εντός κοινότητας» (μοντέλο που συστήνει επίμονα ο ΠΟΥ), αλλά ανακοινώνουν μόνο οριζόντια ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα για να «ενοχοποιήσουν» τον λαό για δικές τους ευθύνες.

Τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία παραμένουν ανεπαρκή και σε λάθος κατεύθυνση. Αντί για την άμεση στήριξη και επέκταση του δημόσιου συστήματος υγείας έχουμε την θεσμοποίηση της «ατομικής ευθύνης». Ενδεικτικά η εξωφρενική επιδότηση με 1600 ευρώ των ιδιωτικών ΜΕΘ (αντί την επίταξή τους), τα 11 εκατομμύρια για διαφήμιση του «μένουμε σπίτι» , η τεράστια έλλειψη διαγνωστικών τεστ και μέσων ατομικής προστασίας του προσωπικού στα νοσοκομεία, η άρνηση για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας υγείας κλπ.

Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια έχουν διαλύσει την μοναδική προστασία από την πανδημία και η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, ρίχνουν την ευθύνη για τα κρούσματα και τους θανάτους στο λαό που τάχα «είναι ανεύθυνος και δεν υπακούει». Eμείς είμαστε οι «ανεύθυνοι» και αυτοί είναι οι «υπεύθυνοι» οι οποίοι θα κάνουν το παιδικό τους όνειρο για καρατόμηση των μισθών πραγματικότητα…..

Ως Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας καλούμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους και τη νεολαία να μην τσιμπήσουν. Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν μαζικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που αποφασίζει η κυβέρνηση.

Πάνε να μας τα πάρουν όλα. Όσα έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν σε βάρος μας, πάνε να τα περάσουν τώρα με αφορμή την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η σωτηρία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, η αξιοβίωτη ζωή με ελευθερία, απαιτεί σκληρούς ταξικούς αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο στην Ελλάδα και ανατροπή της πολιτικής τους.

Δεν σταματάμε τους αγώνες. Δεν είμαστε «όλοι μαζί», «δεν συναινούμε»! Δεν τα «φάγαμε μαζί». Θέλουν να ξεμπερδέψουν με ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει .

Να μην τους αφήσουμε . Να οργανώνουμε την αντίδρασή μας

 

Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΥΓΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

 

Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας”.