Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 16:19

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης θα λειτουργεί από τις 6 Απριλίου ο Δήμος Ζηρού

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο Δήμος Ζηρού. Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος αναφέρει:

Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας να εμποδίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού υποχρεωνόμαστε να μένουμε στο σπίτι σε συνθήκες περιορισμού.

Η αλλαγή αυτή φέρνει μια νέα καθημερινότητα που μπορεί να μας δημιουργήσει δυσάρεστα συναισθήματα.

Σ’ αυτή τη δοκιμασία δεν είμαστε μόνοι, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.

Ο Δήμος Ζηρού μετά την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την υποστήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, λειτουργεί από τη Δευτέρα 6 Απριλίου και για όσο διάστημα θα εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα, τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης συνδημοτών και κατοίκων.

Για την ψυχολογική υποστήριξη οι συνδημότες και κάτοικοι του Δήμου μας μπορούν να επικοινωνούν τις καθημερινές και από τις ώρες 8 π.μ. έως 11 π.μ. με το Κέντρο Κοινότητας στο τηλέφωνο: 2683 0 32919.

Μαιλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία προσφέρεται βοήθεια μέσω της πλατφόρμας melapus, «δωρεάν τηλεψυχιατρική βοήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού» στη διεύθυνση: https://sessions.melapus.com

 

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας κοινοποιεί Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών, λόγω των μέτρων περιορισμού και αυτοπεριορισμού που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19.

Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου λειτουργεί καθημερινά από 10.00π.μ. έως 08.00μ.μ., τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 2107297957.

Τέλος επειδή έχει παρατηρηθεί ότι ο περιορισμός στο σπίτι είναι διπλά δύσκολος για όσες και όσους βιώνουν βία μέσα στην οικογένεια – κυρίως γυναίκες και παιδιά, ενημερώνουμε ότι υπάρχει η Γραμμή SOS 15900 η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας µέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Για πρόσθετη ενημέρωση επισκεφθείτε τα παρακάτω links:

 

https://eody.gov.gr/koronoios-covid-19-odigies-psychologikis-ypostirixis-ton-politon

 

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/tilefoniki_grammi_psychokoinonikis_ypostirixis_gia_ton_koronoio/

 

http://womensos.gr/15900-24ori-tilefoniki-grammi/