Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 17:52

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Ν. Πρέβεζας:

“Στις 7 Απρίλη πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παράσταση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Πρέβεζας. Συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων ΚΤΕΛ-οδηγών φορτηγών και το παράρτημα Πρέβεζας του σωματείου Γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων, τα οποία σε κοινή ανακοίνωση που είχαν συνυπογράψει τις προηγούμενες μέρες τόνιζαν: «Με το πρόσχημα της μάχης ενάντια στη πανδημία η κυβέρνηση, αξιοποιεί την κρίση με τον κορονοϊό για να κλιμακώσει τον πόλεμο στους εργαζόμενους. Με διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου επιβάλλει εν μέσω πανδημίας σειρά αντεργατικών μέτρων. Δεν σταματάμε τους αγώνες. Δεν δεν συναινούμε!! Η πάλη για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες δεν αναστέλλεται. Δίνουμε τη μάχη, αγωνιζόμαστε να σωθούν οι εργαζόμενοι, όχι τα κέρδη».

Το λόγο στη παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης πήρε ο Σπύρος Σιούτης πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας ΠΕ Ηπείρου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις και ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου. Τη δημιουργία ΜΕΘ , μαζικών ΤΕΣΤ για το κορονοϊό , την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση. Κλείνοντας τόνισε ότι η ταξική αλληλεγγύη και ο κοινός βηματισμός των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων είναι ο αναγκαίος όρος για να σηκωθεί τοίχος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που μεθοδεύονται να υλοποιηθούν την επόμενη μέρα. Να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός. Ο λαός σώζει το λαό τόνισε…...

Αμέσως μετά η Τζίμα Μαρία πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, χαιρέτησε την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη και τόνισε ότι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι στη πρώτη γραμμή , δίνουν αγώνα με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν. Παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων τα οποία αποτελούν αιτήματα όλου του λαού της Πρέβεζας. Δήλωσε ότι το σωματείο θα συνεχίσει τον αγώνα και παρέλαβε τα μέσα ατομικής προστασίας .

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης συμμετείχαν μέλη των ΔΣ των σωματείων (ΚΤΕΛ - οδηγών φορτηγών , γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων , περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας) και εργαζόμενοι μέλη της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων και μαθητές του «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ»”.

 

Πολυμέσα