Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:41

Ερωτήματα για τα αδέσποτα στο Δήμο Πρέβεζας θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση – Ταΐστρες τοποθετεί ο Δήμος Πρέβεζας

Τα παρακάτω ερωτήματα θέτουν με ανακοίνωσή τους οι τοπικοί σύμβουλοι Πρέβεζας της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχετικά με τη διαχείριση από το Δήμο Πρέβεζας των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γρηγόρη Κουμπή στο atpreveza.gr, ο Δήμος ήδη έχει προμηθευτεί και θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες να τοποθετεί ταΐστρες στην πόλη της Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση της Λ.Σ. Αναφέρει:

 

“Σύμφωνα με το νόμο 4039 / 2012 η ευθύνη  για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη  κλπ)  έχει περάσει στους Δήμους.  Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δε φτάνει, πρέπει να υπάρχει και βούληση από τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως στην πόλη μας  η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά είναι απαράδεκτη και έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να απαντήσει υπεύθυνα και δημόσια στα εξής ερωτήματα:

  • Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για το έργο της δημιουργίας του νέου δημοτικού κυνοκομείου; Έχει ψηφιστεί η κατασκευή του ομόφωνα ήδη από το δημοτικό συμβούλιο στις 11-12-2019.

  • Πως διαχειρίζονται τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη των δημοτών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;

  • Υπάρχει όπως θα έπρεπε συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων; Τι μέσα και τι προσωπικό διαθέτει ο Δήμος για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;

  • Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου;

  • Εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δημοτικό κτηνιατρείο, υπάρχουν συμβάσεις με κτηνιάτρους για την περίθαλψη, τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων;

Κρίνεται επιτακτική ανάγκη ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα όλα εκείνα  τα μέτρα για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, γιατί  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη.              

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας

Μέλη κοινοτικού συμβουλίου

ΣΑΡΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΖΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”.