Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 11:20

Προβλήματα από την βροχόπτωση στον Δήμο της Πρέβεζας

Aρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Πρέβεζας από την έντονη βροχόπτωση της Παρασκευής.

Στην δημοτική ενότητα Ζαλόγγου σημειώθηκε μεταξύ άλλων πτώση μεγάλου βράχου στον δόμο μεταξύ Ριζών και Χειμαδιού ενώ αντίστοιχα προβλήματα μικρότερης όμως έκτασης καταγράφηκαν στην Μυρσίνη και την Καστροσυκιά.

Σημαντική καθίζηση υπέστη επίσης το οδόστρωμα στον οικισμό της Λυγιάς ενώ για αρκετές ώρες έμεινε χωρίς νερό η τοπική κοινότητα Εκκλησιές.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Παντελής Μπαρτζώκας τα περισσότερα προβλήματα αποκαταστάθηκαν ενώ άμεσα θα δρομολογηθεί παρέμβαση για την αποκατάσταση του δρόμου στην Λυγιά.

Οριακή όμως χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στον Λούρο ποταμό όπου το νερό την Κυριακή έφτασε στο ύψος των αναχωμάτων.

Το σημείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κακιούζης και Ευάγγελος Ροπόκης και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Λάμαρης, Ταξιάρχης Μπρούβας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας η περιοχή δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού και δρομολογήθηκαν παρεμβάσεις έτσι ώστε σε ενδεχόμενη νέα βροχόπτωση να αποτραπεί η υπερχείλιση του ποταμού και οι πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ο κ.Μπαίλης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους επισκέφθηκε επίσης τα σημεία που παρουσίασαν προβλήματα στο Ζάλογγο καθώς και τον Μύτικα όπου τμήμα του παραλιακού δρόμου υπέστη καθίζηση.