Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 15:33

Έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης 2013 για τη Λ.Ε.K. Ν. Πρέβεζας

Στα πλαίσια εκπαίδευσης των μελών της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας που πλαισιώνουν την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών ( ΕΔΟΠΑ) πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2013 η έναρξη του Προγράμματος Εκπαίδευσης 2013 ( Σχολείο Βασικών Γνώσεων).

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης 2013 (Σχολείο Βασικών Γνώσεων) είναι η εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα λάβει χώρα στο επόμενο διάστημα και πρόκειται για Σχολείο Βασικών Γνώσεων σε όλα τα καινούργια μέλη της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στην προσπάθεια εκπαίδευσης νέων εθελοντών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών Ε.Δ.Ο.Π.Α

Το Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και σαν σκοπό έχει την εκπαίδευση προσαρμογή και εξοικείωση των μελών της ΛΕΚ στην ορεινή διάσωση σε δύσβατες περιοχές σε βουνό, στην θάλασσα και στις επιχειρήσεις που θα κληθούν να αναλάβουν εκεί.

DSC00695

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, αυτή χωρίζεται σε δύο τομείς: α) την Θεωρία η οποία θα πραγματοποιείται κάθε φορά σε χώρο που θα ανακοινώνεται από τους εκπαιδευτές και β) την Πρακτική η οποία θα πραγματοποιείται σε περιοχές βάσει προγράμματος ανάλογα με το αντικείμενο , όπως Ζάλογγο, Κοιλάδα Αχέροντα, Τζουμέρκα. Ιόνιο κ.α.

Τα αντικείμενα που θα διδαχθούν είναι τα ακόλουθα αντικείμενα:

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

 ΚΟΜΠΟΙ – ΣΧΟΙΝΙΑ – ΠΟΛΥΣΠΑΣΤΑ- ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΡΑΧΟΥ- ΚΑΤΑΡΡΙΧΗΣΗ ΡΑΠΕΛ - ΑΓΚΙΡΩΣΕΙΣ

 ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

 Α΄ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

 ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (πιστοποιημένοι Αυτοδύτες)

 ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

Στις 9 Ιανουαρίου 2013 αναλύθηκε η οργάνωση και λειτουργία της Ομάδας και στις 12-13 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην χρήση υλικών και εκμάθηση κόμπων και χρήση σχοινιών καθώς και εκπαίδευση στον ορεινό όγκο του Ζαλόγγου σε μεθόδους αγκίρωσης , καταρρίχησης και ανάβασης ..

Η επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2013 με αντικείμενο Α’ Βοήθειες.