Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 13:27

Εγκρίθηκε η αύξηση διδάκτρων του χορευτικού στην οικονομική επιτροπή - Κωστούλας: “Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας έχει ψηφίσει ενάντια σε οποιαδήποτε αύξηση”

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση την καταβολή των παρακάτω ετήσιων διδάκτρων:

α) για τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων η καταβολή του ποσού των 23 € το άτομο και 35 € το ζευγάρι ανά έτος διδασκαλίας

β) για τα χορευτικά τμήματα των ανηλίκων (παιδιών και εφήβων) 12 € το παιδί ή έφηβος ανά έτος διδασκαλίας.

Το συνολικό ετήσιο ποσό προϋπολογίζεται στα 3.500 ευρώ από το οποίο θα καλυφθεί η μισθοδοσία του χοροδιδασκάλου.

Παρ' όλα αυτά όπως είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερο δημοσίευμά μας (δείτε ΕΔΩ), η απόφαση ήρθε σε αναντιστοιχία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας. Στο πλαίσιο αυτό, ο σύμβουλος και μέλος της οικονομικός επιτροπής Βασίλης Κωστούλας που εκπροσωπεί τη “Στροφή στο Μέλλον” διαφώνησε τονίζοντας:

«Σύμφωνα με την εισήγηση με τις υφιστάμενες συνδρομές είχε εισπραχθεί την περίοδο 2018-2019 το ποσό των 3.270,00 ευρώ. Το κόστος μισθοδοσίας του χοροδιδάσκαλου είναι 2.880,00 ευρώ. Για ποιο λόγο να γίνουν αυξήσεις ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο όταν καλύπτεται το κόστος με τις υφιστάμενες συνδρομές; Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι το κόστος των μετακινήσεων για τις εκτός Πρέβεζας εμφανίσεις των χορευτικών βαραίνει τους χορευτές και το μοναδικό κόστος είναι η ενοικίαση των στολών για τη κεντρική εκδήλωση του καλοκαιριού. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει ενάντια σε οποιαδήποτε αύξηση των συνδρομών του χορευτικού και σε αυτή την απόφαση παραμένουμε. Ψηφίζουμε OXI σε οποιαδήποτε αύξηση».

Πρότεινε μάλιστα τα 3.000 ευρώ για την προμήθεια κουρτινόξυλων και κουρτινών για το γραφείο Δημάρχου να μεταφερθούν στον αντίστοιχο κωδικό για την πληρωμή του χοροδιδασκάλου.

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρακτικό της συνεδρίασης.