Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 13:54

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό ζητούν 35 φορείς της εστίασης- Σπ. Κόκκαλης: “Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον κλάδο”

Την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με τον Πρωθυπουργό της χώρας ζητούν 35 φορείς της εστίασης προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά και από την ανακοίνωση των υγειονομικών περιορισμών υπολειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη, από την Περιφέρεια Ηπείρου, προτείνεται να συμμετάσχει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας Γιώργος Γκανιάτσας, ενώ το αίτημα σε τοπικό επίπεδο υπογράφεται και από το Σύλλογο Εστίασης και Συναφών Επαγγελµάτων Πρέβεζας και το Σύλλογο Εστίασης και Καφέ Μπαρ Πάργας.

gkaniatsas

“Διεκδικούμε τα αυτονόητα, να δοθούν λύσεις για την επιβίωση του κλάδου” τόνισε ο κ. Γκανιάτσας μιλώντας στο atpreveza.gr, επισημαίνοντας πως όλοι οι κρίκοι της επισιτιστικής αλυσίδας πλήττονται από την έλλειψη μέτρων. Ο κ. Γκανιάτσας τόνισε πως την Τετάρτη 06/05 και ώρα 20:00 ,ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη συμβολική εκδήλωση-διαμαρτυρία, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού "EMPTY CHAIRS - Άδειες καρέκλες" και κλείνοντας σημείωσε πως γίνονται συνέχεια επαφές σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου.

68e5e8cd0a0fb617098ed55882403637 XL

Τη λήψη συγκεκριμένων ζητά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελµάτων Πρέβεζας Σπύρος Κόκκαλης, τονίζοντας πως η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον κλάδο.

Ο κ. Κόκκαλης δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός πως το άνοιγμα της εστίασης προσδιορίστηκε για Ιούνιο σημειώνοντας πως από τη στιγμή που επικαλούνται υγειονομικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση, ωστόσο σημείωσε πως αν η πολιτεία θέλει να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια με συγκεκριμένα μέτρα.

“Θα ανοίξουμε Ιούνιο και το πως θα ανταποκριθει ο κόσμος θα το δούμε εκείνη τη στιγμή, ότι όμως θα χρειαστούμε παράταση των μέτρων μέχρι τέλος της χρονιάς είναι σίγουρο. Και όταν λέω παράταση των μέτρων αναφέρομαι στις εισφορές, τα δάνεια να πάνε στο τέλος της χρονιάς και συγχρόνως να πάνε σε δόσεις, δεν θέτουμε αίτημα για διαγραφή, να μπορέσουμε να έχουμε στις εισφορές των εργαζομένων 50% το κράτος και 50% εμείς, να συζητηθεί η μείωση του ΦΠΑ που ήταν και προεκλογικό και σίγουρα χρειάζεται ένα κεφάλαιο κίνησης πέρα από οποιαδήποτε άλλη επιχορήγηση ή δανειακή επιδότηση. Πολύ καλά μας έδωσε παράταση το τρίμηνο Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο και το οποίο λήγει τον Ιούνιο, εμείς όταν ανοίξουμε τον Ιούνιο πως θα μπορέσουμε να τα πληρώσουμε αυτά; Θα εισπράξουμε αμέσως για να πληρώσουμε τρίμηνο; Άρα πρέπει να πάει πίσω όλο αυτό. Είναι κάποια λογικά διαδικαστικά πράγματα. Αν όλα αυτά πάνε πίσω και τα πάει στο τέλος της χρονιάς με δόσεις για τον επόμενο χρόνο για παράδειγμα μόνο έτσι μπορείς να κρατηθείς, γιατί δεν ξέρεις τι σε περιμένει αφού σύμφωνα με τους ειδικούς τον Σεπτέμβριο μπορεί να υπάρχει νέο κύμα. Αν δεν μπορούμε να κρατηθούμε τώρα, φανταστείτε τότε” τόνισε ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του δήμου Πρέβεζας για απαλλαγή των επιχειρήσεων που πλήττονται, από τέλη κοινοχρήστων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια.

“Η κίνηση του δήμου σε αυτή τη χρονική στιγμή ήταν θετική, αυτό όμως δεν θα είναι τίποτα αν δεν έχει συνέχεια. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι, γιατί ξέραμε θα ανοίξουμε Μάιο, τώρα πήγε Ιούνιο..δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μόλις ανοίξουμε και ξεκινήσει η σεζόν θα πρέπει να γίνει ξανά μια συζήτηση. Να πάμε βήμα βήμα..” κατέληξε ο κ. Κόκκαλης, σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια συμβολική κινητοποίηση στην Πρέβεζα στα πλαίσια του "empty chairs".