Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 11:56

Επιτέλους “πράσινο φως” για το νέο διαγωνισμό ώστε να αποκτήσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας νέο αξονικό τομογράφο

Μία αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από πλευράς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας “κολλούσε” τη διαδικασία ώστε να αποκτήσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας έναν νέο αξονικό τομογράφο 16 τομών, κάτι που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου ενέκρινε, έπειτα και από το “πράσινο φως” της 6ης ΥΠΕ, που αναμενόταν εδώ και μήνες, την πρόταση τροποποίησης της δαπάνης προμήθειας και συντήρησης αξονικού τομογράφου 16 τομών σε κόστος προμήθειας αξονικού τομογράφου ύψους 300.000,00€ και κόστος συντήρησης τριετούς διάρκειας πέραν της διετούς εγγύησης ύψους δαπάνης 62.000,00€.

Η αλλαγή αυτή στους όρους του ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που θα ακολουθήσει ήταν απαραίτητη, καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άγονος (δεν συνέφερε ενδεχομένως τις εταιρείες).

Για το ιστορικό της υπόθεσης να αναφέρουμε πως ήταν 25-7-2018 όταν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια με επιστολή του Διοικητή της προς τον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μίλτο Παππά, ανακοίνωσε την απόφαση για την προμήθεια νέου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, για τις ανάγκες του ΓΝ Πρέβεζας, έπειτα και από πολιτική απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Αύγουστο του 2019 το ΓΝ Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση για τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, στον οποίο όμως δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι, καθώς σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς απαιτούνταν μία μικρή τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Ο αξονικός τομογράφος που θα αντικατασταθεί, λειτουργεί από το έτος 2004. Είναι πλέον σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας (διπλής τομής) και δεν έχει τη δυνατότητα επάρκειας ανταλλακτικών, σε περίπτωση βλάβης, όπως είχε επισημάνει παλαιότερα η 6η ΥΠΕ.