Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 11:31

“Ανοικτό παράθυρο” για επιπλέον τραπεζοκαθίσματα σε δημόσιους χώρους υπάρχει και στο Δήμο Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr και στο Δήμο Πρέβεζας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να παραχωρηθούν περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, ώστε να βοηθηθούν οι επαγγελματίες της εστίασης που λόγω των περιοριστικών μέτρων θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους».

95995977 2904678796276169 5231963103666634752 n

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το Δήμαρχο Πρέβεζας, ο κ. Νίκος Γεωργάκος τόνισε για το θέμα:

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητηθεί ακόμη επίσημα από καταστηματάρχες επιπλέον τετραγωνικά ούτε στο Δήμο ούτε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Είμαστε θετικοί αλλά θα δούμε με μεγάλη προσοχή και σχέδιο πως μπορεί να γίνει. Θα ψάξουμε να βρούμε τους χώρους εκείνους που δε θα δημιουργείται πρόβλημα, με ένα συνολικό σχέδιο, ώστε και τα μαγαζιά να βοηθήσουμε στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να μη δημιουργούμε και ζητήματα στους πολίτες.

Υπάρχει η διάθεση από το Δήμο Πρέβεζας για να αναπληρωθεί οικονομικά το χαμένο έδαφος για τους καταστηματάρχες της εστίασης. Θα μπουν τα θέματα σε συζήτηση και θα ληφθούν και οι αποφάσεις που πρέπει”.