Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 12:59

Δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων στο Δήμο Ζηρού αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο

Με τηλεδιάσκεψη θα συνεδριάσει την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζηρού, όπου θα κληθεί να πάρει απόφαση για την παρακάτω δέσμη μέτρων ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, λόγω κορονοϊού:

  • Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, χωρίς την επιβολή προσαυξήσεων και την απώλεια τυχόν ρυθμίσεων, με αντίστοιχη παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων, στις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν εξυπηρετήθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική διακοπή ή ο περιορισμός λειτουργίας τους.

  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, από την καταβολή τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική διακοπή ή ο περιορισμός λειτουργίας τους.

  • Μείωση καταβολής μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων των επιχειρήσεων που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, μας επισήμανε πως ήθελε πρώτα να έχει μία σωστή καταγραφή στα χέρια του και να φέρει μία συνολική δέσμη μέτρων για να ελαφρυνθούν επαγγελματίες που επλήγησαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.