Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 13:12

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων-Στο 45% η προσέλευση των μαθητών στο Νομό Πρέβεζας

Στο 45% κυμάνθηκε η προσέλευση των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Πρέβεζας σήμερα Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των Γυμνασίων και της Β' και Γ' Λυκείου μετά τη διακοπή των μαθημάτων που έγινε στις 11 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού.

Τα μαθήματα γίνονται τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείαςκαι δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα, ενώ μεγάλο ποσοστό των τμημάτων χωρίστηκαν σε υποτμήματα και οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα με εναλλαγή ημερών ανά εβδομάδα και μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, το ποσοστό των μαθητών του Γυμνασίου που επανήλθαν στις σχολικές αίθουσες άγγιξε το 65%. Πιο συγκεκριμένα στην Α' Γυμνασίου προσήλθε το 68% των μαθητών, στη Β' Γυμνασίου το 59% και στη Γ' Γυμνασίου το 67%.

Στα Λύκεια του Νομού το ποσοστό των μαθητών που προσήλθε στα σχολεία άγγιξε το 30% (θυμίζουμε το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό των μαθητών της Γ' Λυκείου που ξεκίνησε τα μαθήματα την περασμένη Δευτέρα). Πιο συγκεκριμένα στην Α' Λυκείου προσήλθε το 55% των μαθητών, στη Β' Λυκείου το 39% και στη Γ' Λυκείου μόλις στο 7%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως το ποσοστό των μαθητών που πηγαίνουν στο σχολείο αναμένεται να μειωθεί όσο περνούν οι ημέρες, αφού αναμένεται αρκετοί μαθητές να καταθέσουν τη σχετική υπεύθυνη που προβλέπεται από το Υπουργείο Παιδείας ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.