Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 15:22

Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στην Πρέβεζα ενάντια σε πολυνομοσχέδιο και κάμερες στα σχολεία (video)

Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία και την τροπολογία για ζωναντή μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες,πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πρέβεζα.

IMG 4505

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων συγκεντρώθηκαν στις 12:30 στην πλατεία δικαστηρίων για να διατρανώσουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και να απαιτήσουν την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων με πρόσχημα τις απουσίες των μαθητών λόγω της πανδημίας.

IMG 4501

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας Γιάννης Παπαδόπουλος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σχολείου και θα αγωνιστούν να μην περάσει. “ Ήμασταν και θα είμαστε πάντα στην ίδια όχθη, αυτή της προάσπισης και του αγώνα για τη στήριξη και τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αυτό σας ζητούμε και τώρα να κάνουμε από κοινού, να δώσουμε αυτόν τον αγώνα από το ίδιο μετερίζι όπως και στο παρελθόν” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως η εκπαίδευση έχει ανάγκη στήριξης από την κυβέρνηση με επαρκή χρηματοδότηση, με σύγχρονα και καινούργια κτήρια που να ανταποκρίνονται στις σημερινές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τεχνολογικό και κάθε είδους εξοπλισμό, στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς που θα έχουν σταθερή σχέση εργασίας και θα επιμορφώνονται περιοδικά με ευθύνη της πολιτείας.

IMG 4511

“Σήμερα είναι η δεύτερη κινητοποίηση, η δεύτερη απάντηση απέναντι σε αυτό τον παροξυσμό αντιδημοκρατικότητας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό από την πλευρά του Υπουργείου” τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Παναγιώτης Λελοβίτης χαρακτηρίζοντας το ζήτημα των καμερών στα σχολεία ως επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και περιφρόνησης κάθε δημοκρατικού θεσμού. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ξεκαθάρισε πως κανένας εκπαιδευτικός δεν θα μπει στη διαδικασία αναμετάδοσης των μαθημάτων χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία ανήθικη, ενώ αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ξεκάθαρα νεοφιλελεύθερο ενάντια στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

IMG 4520

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της αγωνιστικής συσπείρωσης εκπαιδευτικών ο κ. Θοδωρής Βενετικίδης , εκ μέρους των εκπαιδευτικών της Ριζοπαστικής Αριστεράς ο κ. Μιχάλης Πάσχος, εκ μέρους της Ενωτικής Παρέμβασης Καθηγητών Πρέβεζας ο κ. Ταξιάρχης  Κωστόγιαννης και εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η κα Ειρήνη Κυριαζή, ενώ ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων