Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 21:58

353.000 θύματα της Γενοκτονίας αναζητούν ακόμη ιστορική & ηθική δικαίωση-Εκδήλωση μνήμης στη Ν. Σαμψούντα

Μπορεί οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να είναι ιδιαίτερες ωστόσο ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν.Σαμψούντας « Η ΑΜΙΣΟΣ» τίμησε με μια λιτή τελετή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σεβόμενος το δικαίωμα και το εθνικό χρέος για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

IMG 4608

Λίγο μετά τις 19:30 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο μνημείο των «Αλησμόνητων Πατρίδων» στη πλατεία «ΑΜΙΣΟΣ» της Ν.Σαμψούντας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Σαμψούντας κ. Φουντούκογλου Βασίλη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Θανάση Κεραμιδόγλου, το νηπιαγωγείο Νέας Σαμψούντας μέσω της Νηπιαγωγού κας Πεπόνη, το μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κα Στέλλα Χαιτίδου, την κα Σοφία Γυμνοπούλου από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ν.Σαμψούντας « Η ΑΜΙΣΟΣ»  και τον κ. Γιώργο Κουτσόγλου από το Σύλλογο Αιμοδοτών Νέας Σαμψούνας.

IMG 4587

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την την 101η επέτειο από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης με απαγγελία από τον κ. Τάσο Ηλιόπουλο υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας του Γιώργου Ζήγου-Χαϊτίδη.

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων