Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 12:20

“Πράσινο φως” από την ΕΣΑΛ για το αλιευτικό-τουριστικό καταφύγιο του Βάλτου

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) γνωμοδότησε θετικά επί της Μελέτης Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) που αφορά στο έργο: “Αλιευτικό καταφύγιο Βάλτου, Δήμου Πάργας”, υπό την προϋπόθεση της προτεραιότητας χρήσης του έργου από τα αλιευτικά σκάφη.

Το καταφύγιο, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ στο κείμενο της απόφασης θα έχει αλιευτική-τουριστική χρήση και θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, ώστε να αποτελεί ένα σύγχρονο “εργαλείο” για την τοπική οικονομία.

Η προεκτιμώμενη δαπάνη της προτεινόμενης εναλλακτικής πρότασης για το σύνολο των εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο του Βάλτου ανέρχεται σε 1.710.000,00 €.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η διατήρηση και βελτίωση του λιμενίσκου του Βάλτου, δεδομένου ότι ο τουρισμός και η αλιεία αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής και με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιωθούν οι συνθήκες εξυπηρέτησης τόσο για τα μικρά αλιευτικά σκάφη της περιοχής όσο και για τα διερχόμενα σκάφη αναψυχής κατά τους θερινούς μήνες.