Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 10:52

Τη Smart Parga δημιουργεί ο Δήμος σε ένα καινοτόμο έργο “έξυπνης πόλης” για το Φανάρι και την Πάργα

Ανοιχτό διαγωνισμό για το έργο “Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών από τον Δήμο Πάργας” προκήρυξε ο Δήμος Πάργας.

Στόχος είναι η αναβάθμιση υφιστάμενων και η ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου, βελτιώνοντας την πρόσβαση, χρήση και ποιότητα ενός φάσματος υπηρεσιών ΤΠΕ, για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των δομών του Δήμου στην εξυπηρέτηση του πολίτη, η υποστήριξη της καθημερινότητάς του και η αίσθηση συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.

Όλες οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Smart Parga, θα διαλειτουργούν με τα ήδη υπάρχοντα στο Δήμο υποσυστήματά και συνοπτικά είναι:

  • Σύστημα και Εφαρμογή (App) Αιτήματων πολιτών, ekep-ΑΤΜ αιτημάτων, πιστοποιητικών και πληρωμών, (αναλύεται σε Λογισμικό Υποσυστήματος e-kep - ΑΤΜ αιτημάτων, πιστοποιητικών και πληρωμών και 2 μηχανήματα ΑΤΜ)

  • Υπηρεσίες Ενιαίας Πρόσβασης Χρηστών στο Δήμο

  • Ηλεκτρονικές πληρωμές προς πολίτες/επιχειρήσεις

  • Ηλεκτρονική Διακίνηση εγγράφων με ενσωματωμένες ψηφιακές υπογραφές.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στο ποσό των 182.280,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό έτους 2020 του Δήμου Πάργας. Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ., πρόγραμμα “Ήπειρος”) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.