Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 11:11

Επιτέλους “κάτι κινείται” στο Υπουργείο Υποδομών για το μεγάλο έργο ύδρευσης από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου

Το Νοέμβριο του 2018 (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), είχε πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Ζηρού στη Φιλιππιάδα, κρίσιμη διαβούλευση για το μεγάλο έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΟΜΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΑΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ, το νέο αγωγό που θα συνδέσει τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου με την Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Φαίνεται πως έπειτα από κωλυσιεργία πολλών μηνών μετά τη συγκεκριμένη διαβούλευση “κάτι κινείται” στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Είχαμε επισημάνει προ ημερών σε δημοσίευμά μας (δείτε ΕΔΩ), πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή μας το συγκεκριμένο έργο.

Το 2018 ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής είχε υπογραμμίσει τη σημαντική θέση και εκπροσώπηση του Δήμου και της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου όπου αναβλύζουν οι πηγές και υδρεύονται τόσες περιοχές, αλλά και την αναγκαιότητα ενός ενιαίου συνδέσμου διαχείρισης. Επίσης τόνισε την ανάγκη ο νέος φορέας που θα συσταθεί να έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να είναι αποτελεσματικός και να δίνει νέες προοπτικές στο όλο έργο.

Με απόφαση του (δείτε ΕΔΩ), το Υπουργείο εγκρίνει τη μελέτη Οργάνωσης Φορέα Διαχείρισης στα πλαίσια εκτέλεσης της Σύμβασης της μελέτης με τίτλο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΝΟΜΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΑΡΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Απομένει και η σύστασή του.