Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 17:31

Πρωτοφανής κυβερνητική κοροϊδία για το ΓΝ Πρέβεζας – Εφημερία χωρίς αναισθησιολόγο εν μέσω κορονοϊού

Τσάμπα οι κυβερνητικές... φανφάρες περί ενισχυμένου ΕΣΥ, τσάμπα οι δηλώσεις περί “ηρώων με λευκές και γαλάζιες μπλούζες”, τσάμπα κάθε βουλευτική... ΜΕΘ, τσάμπα κάθε “επικοινωνιακό κόλπο” σχετικά με το Νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο η Κυβέρνηση, η 6η ΥΠΕ και η διοίκησή του, το θεωρούν τελικά ως ένα ενισχυμένο Κέντρο Υγείας και όχι ως Νοσοκομείο.

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το έγγραφο που κοινοποίησε -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Άρτας, Δημήτρης Σκανδάλης, σε όλα τα γειτονικά Νοσοκομεία, με τα οποία ενημερώνει πως από τις 21 έως και τις 31 Μαΐου δε θα εφημερεύει αναισθησιολόγος στο ΓΝ Πρέβεζας και άπαντες να πράξουν τα δέοντα για τα περιστατικά, για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει αναισθησιολόγος.

Τα πράγματα είναι σοβαρά, ειδικά όταν κρίνονται ζωές πολιτών της περιοχής μας. Νοσοκομείο εν μέσω κορονοϊού, δεν υφίσταται χωρίς αναισθησιολόγο στην εφημερία του. Και όχι μόνο εν μέσω κορονοϊού. Εκτός κι αν η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν άλλα σχέδια για την Πρέβεζα...

Την ίδια ώρα την ευθύνη για όλα αυτά μοιράζονται με την Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου. Στη διοίκηση μάλιστα όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο ρεπορτάζ έχει απαγορευτεί να κάνει δηλώσεις! Άκουσον, άκουσον! Ας αφήσουμε την περίοδο που διοικητής του Νοσοκομείου ήταν ο Μίλτος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Ας πιάσουμε την περίοδο της Κυβέρνησης Σαμαρά, όταν διοικητής ήταν ο νυν Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος. Ποτέ στον κ. Γεωργάκο δεν είχε απαγορευτεί η ενημέρωση των δημοσιογράφων, ούτε ο ίδιος αρνήθηκε ποτέ την ενημέρωση, αν και είχε δεχθεί τότε σκληρή κριτική, εν μέσω “σκληρών” Μνημονίων.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως είναι:

Φιάσκο” οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί ενίσχυσης του ΕΣΥ την ώρα που στο ΓΝ Πρέβεζας δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας γιατρός σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων.

Φιάσκο” οι εξαγγελίες της 6ης ΥΠΕ για προσοχή της περιοχής μας και η “σιγή ασυρμάτου” που έχει επιβάλει στους διοικητές.

Φιάσκο” οι βουλευτικές εξαγγελίες για ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Φιάσκο” οι περιβόητες αξιολογήσεις του διοικητή του Νοσοκομείου, που δημιούργησαν ένταση και αναστάτωση εντός του εργασιακού χώρου, την ώρα που υπάρχουν σημαντικά κενά σε προσωπικό που υποβαθμίζουν το ΓΝ Πρέβεζας.

Φιάσκο” τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, που αγνοούνται επιδεικτικά από τη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους στο Ν. Πρέβεζας. Είμαστε ακόμη εν μέσω περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας και το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν έχει αναισθησιολόγο στην εφημερία του;

Τα Κέντρα Υγείας του Νομού παραμένουν υποβαθμισμένα και όλα βαίνουν καλώς;

Και πρέπει όλοι μας να χτυπάμε παλαμάκια συγχαρητηρίων;

Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους φορείς του Ν. Πρέβεζας.

Υποβάθμιση του Νοσοκομείου και μάλιστα σε μία τέτοια συγκυρία είναι ανεπίτρεπτη.