Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 01:12

Γιώργος Νίτσας: «Δεν θέλουμε να βλέπουμε τον Δήμαρχο αυτού του τόπου να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας, σχετικά με την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας:

«Ως παράταξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ είχαμε ζητήσει μια τέτοια συνεδρίαση εδώ και 6 μήνες, μια συνεδρίαση που ήρθε πολύ αργά. Χρειάστηκε και δεύτερη παρέμβαση για να την κάνουμε. Θεωρώ κ. δήμαρχε ότι δεν θα επαναληφθεί τέτοια αδράνεια. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τον Δήμαρχο αυτού του τόπου να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και να προσπαθεί να αλλάξει την πραγματικότητα. Είμαι σίγουρος   ότι θα είμασταν ποιο έτοιμοι αν είχαμε βρεθεί όλοι μαζί πολύ νωρίτερα. Ακούσαμε από τον κ. Δήμαρχο για το σλόγκαν Πρέβεζα – ασφάλεια - ελευθερία, από τους επαγγελματίες για ζητήματα καθημερινότητας, καθαριότητας και πρόσβαση στις παραλίες μας, από τους ξενοδόχους την αγωνία τους και πραγματικά θέλουμε να υιοθετήσουμε τις προτάσεις των φορέων και ιδιαίτερα του κ. Ανατολιωτάκη. Κ. δήμαρχε οι επαγγελματίες ζούνε καθημερινά τα πρόβλημα, λύστε τα απλά τουλάχιστον. Όσον αφορά το μήνυμα Πρέβεζα – ασφάλεια - ελευθερία ένα έχω να πω: ποια ασφάλεια και ποια ελευθερία προσφέρουμε στον δημότη μας !!! όταν το τελευταίο 3μηνο δεν μπορούν να περπατήσουν στον δημόσιο χώρο, ιδιαίτερα της κυανής ακτής ελεύθεροι και ασφαλείς από τα αδέσποτα.

Είναι σαφές όμως ότι αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε και θα την δώσουμε όλοι μαζί. Απαιτείται ένα σχέδιο που Όλοι μαζί θα το συναποφασίσουμε και όλοι μαζί θα το εφαρμόσουμε.

Για να αποδείξουμε στην πράξη τον σεβασμό μας στον άνθρωπο, στη ζωή, στον δημότη και στον τόπο μας.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό, πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε το γεγονός ότι η Πανδημία του Κορονοϊού δεν μας άγγιξε καν ως περιοχή.

Τηρώντας πλέον στις ακτές μας τα μέτρα προστασίας μπορούμε να βγούμε δυνατοί από την τουριστική περίοδο που είναι προ των πυλών.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για παγκόσμια υγειονομική κρίση που έχει άμεσες επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα των επισκεπτών – τουριστών , ως περιοχή στην τουριστική προβολή έχουμε βάλει τις βάσεις. Υπάρχει και το master plan του τουρισμού που κακός δεν το αξιοποιήσατε ή δεν το αξιοποιήσατε όσο θα έπρεπε.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες στον τομέα της τουριστικής προβολής όλα αυτά τα χρόνια την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη μας στον τουρισμό Στράτο Ιωάννου, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και ενοικιαζόμενων δωματίων, τις ατομικές μονάδες τύπου βίλες και διαμερίσματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των εμπορικό κόσμο, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, το ΚΤΕΛ Πρέβεζας, τα ταξί της Πρέβεζας, τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες που βγάζουν στο πανελλήνιο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς, την ιστορία μας, τις φυσικές μας ομορφιές, τις παραλίες μας, τον γαστρονομικό μας πλούτο και τις προσιτές μας τιμές.

Απαιτείται στρατηγική θωράκισης των επιχειρήσεων που ζουν από τον τουρισμό και δίνουν θέσεις απασχόλησης στους πολίτες μας. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ζητήματα που θα λυθούν κεντρικά και για όλους όπως : τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή κ.λ.π, μακάρι να πράξει το καλύτερο η κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε τοπικά τι θα κάνουμε. θα σταθούμε δίπλα τους; Πρέπει να εξετάσουμε μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών σε όλες τις παρεχόμενες από τον δήμο υπηρεσίες, στις ενοικιαζόμενες εκτάσεις παραλίας και τραπεζοκαθισμάτων, στις ενοικιάσεις καταστημάτων, στο νερό, στο τέλος παρεπιδημούντων, μείωση τελών κ,λ,π. Η ελάφρυνση πρέπει να είναι γενναία και εδώ θέλω να βάλω 2 προϋποθέσεις: 1 να μην μειωθεί το προσωπικό και 2 προτείνουμε την ενεργοποίηση άμεσα ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας και σταθερότητας τον τοπικών παραγόμενων προϊόντων μας. Ήρθε η ώρα ο πρωτόγεννής τομέας μαζί με τον τουρισμό θα βοηθήσει πάρα πολύ να μειωθεί η ζημιά από την κρίση που ζούμε. Πιστεύουμε ότι η σωστή διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογεννή τομέα θα γίνει το σημείο εκκίνησης, ανάκαμψης του τόπου μας. Προτείνουμε Στενευμένη καμπάνια προβολής, με τη δημιουργία σύντομου αλλά περιεκτικού βίντεο προβολής του δήμου Πρέβεζας λίγων δευτερολέπτων και ηχητικό μήνυμα επίσης λίγων δευτερολέπτων, με την βοήθεια της εταιρίας που είδη δουλεύει τα τελευταία χρόνια για την Περιφέρεια, για να προβληθούν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται παράπλευρα από την Εγνατία οδό, το ίδιο να γίνει και στην Νότια Ελλάδα στον άλλο μεγάλο οδικό άξονα την Ιονία οδό και επέκταση αυτής της προβολής στην Πρωτεύουσα πόλη την Αθήνα. Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου θέλουμε την βοήθεια και την δέσμευσή σας σε αυτό.

Θα πρέπει σε αυτό να γνωρίζουμε με ακρίβεια, τι μπάτζετ μπορεί και θέλει να διαθέσει ο Δήμος Πρέβεζας για την τουριστική μας προβολή; Τα 10.000 που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος μαζί με το κόστος που θα πληρώσει σε μια άλλη εταιρία (όπως ανέφερε) μπορεί και να φτάσουν θα δούμε στις τελικές προτάσεις.

Αποφεύγουμε σπασμωδικές και πρόχειρες κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων με πρόχειρα, ανούσια και φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά που είδαμε πρόσφατα από τη δημοτική αρχή Πρέβεζας και όχι μόνο!!!.

Προτείνουμε να δημιουργηθούν οι βάσεις για άμεση ανίχνευση πιθανόν κρουσμάτων ώστε δήμος και Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να διαχειρίζονται τοπικά, επιχειρησιακά και επικοινωνιακά τα τυχόν συμβάντα!!!

Η πολιτεία θα πρέπει να εκτιμήσει και να καλύψει το έλλειμμα του λειτουργικού κόστους αυτών των μονάδων και προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε συγκεκριμένο αίτημα προς τα αρμόδια υπουργεία που θα συνυπογράψουμε όλοι!

Προτείνουμε τη συνεργασία με το ΚΤΕΛ Πρέβεζας σε επίπεδο τουριστικής προβολής και στήριξής του με ανταποδοτική προβολή.

Είναι δεδομένο ότι πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο στις ιστοσελίδες που υπάρχουν στον τόπο μας για να αντλήσουν πληροφορίες για την περιοχή μας.

Πρέπει να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και πρέπει να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς προβάλουν τον τόπο μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Προτείνουμε να στηρίξουμε από τον δήμο Πρέβεζας- σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου αν αυτό είναι εφικτό- με ειδικό κονδύλι για όλα τα ΜΜΕ της περιοχής μας, χωρίς διακρίσεις, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα, περιοδικά για τον τουρισμό και εφημερίδες. Για να στοχεύσουμε όλοι μαζί σε καλύτερες μέρες αυτή την κρίσιμη περίοδο για το τουριστικό μας προϊόν, την τουριστική μας προβολή την τουριστική παιδεία αλλά και την στήριξη της τοπικής αγοράς και τοπικών προϊόντων. Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε και είναι σαφές ότι αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ».