Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Μαϊος 2020 10:10

Επιμελητήριο Πρέβεζας: "Παράταση στη μείωση ενοικίου 40%: Ποιους αφορά"

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για το οτι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μειωμένου ενοικίου κατά 40% για τους επόμενους μήνες.

Η απόφαση αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας λόγω υποχρεωτικού λουκέτου ή μειωμένου τζίρου.

Αντίστοιχο δικαίωμα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Ίδια δυνατότητα θα παρέχει και στις επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του λιανικού εμπορίου.

Ταυτόχρονα, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η μείωση του ενοικίου επεκτείνεται τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο.

Τέλος, δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.