Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 11:50

Καθίζηση στο δρόμο Ρευματιάς-Σκιαδά- Προβλήματα και στο Θεσπρωτικό

Σοβαρή καθίζηση σημειώθηκε στον δρόμο μεταξύ Ρεματιάς και Σκιαδά στην Δημοτική Ενότητα Λούρου με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Η καθίζηση προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έπληξαν τις τελευταίες μέρες την περιοχή δημιουργώντας πολλά προβλήματα κατολισθήσεων και καθιζήσεων στο οδικό δίκτυο.

Στην ίδια περιοχή και στον δρόμο Σκιαδά-Αλώνια καταγράφηκε χθες το απόγευμα μια ακόμη κατολίσθηση. Χώματα και χαλίκια απέκλεισαν το οδόστρωμα ωστόσο μηχανήματα που στάλθηκαν στο σημείο από τον Δήμο τα απομάκρυναν και αποκατέστησαν την κυκλοφορία.

Επίσκεψη στον Σκιαδά πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου Χαράλαμπο Κακιούζη, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σκιαδά Σπύρο Λώλη και κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιων του Δήμου προκειμένου να γίνει εκτίμηση του προβλήματος και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάστασή του.

Ο κ. Μπαΐλης θα επισκεφθεί επίσης και τον οικισμό της Λυγιάς, εκεί όπου επίσης έχει καταγραφεί σοβαρό πρόβλημα καθίζησης στον κεντρικό δρόμο.

Οπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον Δήμο είναι πολλά και έχει κατατεθεί αίτημα για χρηματοδότηση 200 χιλιάδων ευρώ για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Την ίδια στιγμή σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις και στο Θεσπρωτικό.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια ενώ όπως μας επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πλημμυρίσει δεκάδες χωράφια προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.

Στο σημείο βρίσκεται  ο δήμαρχος Ζηρού κ. Γιολδάσης με κλιμάκιο των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να κάνουν εκτίμηση των προβλημάτων.