Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 14:38

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας: «Συνέχεια του αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις κάμερες στις τάξεις με νέα κινητοποίηση»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας:

“Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έδωσαν για μια ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και στην κυβέρνηση που αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές και στον θεσμικό διάλογο, πορεύεται ενάντια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης ν. Πρέβεζας χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας στις 13 και 19 Μαΐου 2020. Κινητοποιήσεις που εξέφρασαν:

  • Την αγωνία των εκπαιδευτικών και των γονέων για την επαναλειτουργία των σχολείων με όρους διασφάλισης της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών-κοινωνίας.

  • Το αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

  • Την απαίτηση για κατάργηση της τροπολογίας και τη μη εφαρμογή των ρυθμίσεών της για την αντιπαιδαγωγική ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Στο πλαίσιο αυτό ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς, το σύνολο της σχολικής κοινότητας κι όλη την κοινωνία, να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Πρέβεζας την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 18.30, έξω από τη Θεοφάνειο Αίθουσα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής”.