Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 11:51

Μετά την 1η Γενάρη του 2021 η χωρική επέκταση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας - “Κερκόπορτα” για ιδιώτες στο βιολογικό του Λούρου;

Μία από τις εκκρεμότητες δεκαετίας, από τη στιγμή που ο Δήμος Πρέβεζας έγινε καλλικρατικός (συμπεριέλαβε δηλαδή και τις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου), είναι η χωρική επέκταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας και σε αυτές τις περιοχές.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Ακρίβης, η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας Ντίνα Μωραΐτη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας και οι διευθυντές της υπηρεσίας, όπου πιστοποιήθηκε ότι θα γίνει η χωρική επέκταση, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες και τα προβλήματα, ωστόσο προκύπτει ότι πριν από την 1η Ιανουαρίου 2021 η επέκταση δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλές οικονομικοτεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, ώστε να ολοκληρωθεί η επέκταση, καθώς και ζητήματα νομικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι και η έλλειψη προσωπικού, καθώς στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου υπάρχουν μόλις δύο άτομα που θα ασχοληθούν με την ύδρευση.

Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο θέμα με τους λογαριασμούς ύδρευσης, καθώς θα έρθουν “φουσκωμένοι” στους κατοίκους. Ήταν κάτι που είχε επισημάνει ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Στη σύσκεψη έγινε ειδική αναφορά και στο πως θα λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός του Λούρου, ενώ συζητήθηκε και η εξέλιξη της επέκτασης του βιολογικού και της λειτουργίας του σε Νεοχώρι, Άγιο Θωμά. Ένα έργο, το οποίο απαιτείται ο επανέλεγχός του, καθώς υπάρχουν σπίτια εκτός συνδέσεων κ.α.

Για το θέμα του βιολογικού στο Λούρου, τις επόμενες εβδομάδες η κατασκευάστρια εταιρεία ειδοποίησε το Δήμαρχο κ.Γεωργάκο πως θα έρθει στο Δήμο Πρέβεζας για να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές για το εξάμηνο δοκιμαστικής λειτουργίας. Εφόσον στο μέλλον αναλάβει η ΔΕΥΑΠ να λειτουργήσει το συγκεκριμένο βιολογικό και δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό, είναι πιθανό να αναλάβει ιδιώτης εργολάβος με σύμβαση να το κάνει. Τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να μπορέσει να τον λειτουργήσει η ΔΕΥΑΠ.