Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 12:43

Αλλαγή Υγειονομικής Περιφέρειας για το ΓΝ Πρέβεζας και τα 4 Κέντρα Υγείας

Το “σπάσιμο” της αχανούς 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας υλοποιείται με το Σχέδιο Νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας με τίτλο: «Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. “ Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. “ Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα ” (Α΄90) και άλλες διατάξεις». Το Νοσοκομείο Πρέβεζας και τα 4 Κέντρα Υγείας του Νομού (Πρέβεζας, Καναλακίου, Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας) μεταφέρονται πλέον στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τα Ιωάννινα.

Ειδικότερα στο άρθρο 21 που θα αλλαχθεί αναφέρεται:

“Η Επικράτεια διαιρείται σε επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, τα γεωγραφικά όρια των οποίων ταυτίζονται με τα όρια των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας....

… Την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει τους Δήμους των Νομών Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, με έδρα τα Ιωάννινα”.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να κάνει πιο ευέλικτη τη διοίκηση της ΥΠΕ, από την οποία η περιοχή της Πρέβεζας έχει πολλά και σημαντικά παράπονα.