Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 11:58

Η υπόθεση “Πρέβεζα 2021” να μη γίνει μία απλή φιέστα...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας με επικεφαλής το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και στελέχη της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και η προετοιμασία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στο Δήμο Πρέβεζας, το λεγόμενο “Πρέβεζα 2021”.

Ζάλογγο, Μποτσαραίοι, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αλεξάκης Βλαχόπουλος και πολλά άλλα σημεία αναφοράς της Επανάστασης του 1821 έχουν ιστορική σχέση με το Δήμο Πρέβεζας και ασφαλώς “μπαίνουν στο κάδρο” των σχετικών εορτασμών.

Η υπόθεση “Πρέβεζα 2021” ευχή όλων είναι να μην αποτελέσει απλώς μια φιέστα, αλλά μία συνδυαστική διαδικασία ανάδειξης της ιστορικότητας του τόπου και μόχλευσης εργαλείων για την ανάπτυξη, ώστε να μείνει και κάτι στο Δήμο ως “κληρονομιά” έπειτα από όλα αυτά.

Στο κομμάτι του τουρισμού ο Δήμος Πρέβεζας απευθύνθηκε όπως τόνισε σε ειδικούς για να πάρει την κατάλληλη βοήθεια.

70bbd65269fc66330de9d26c55521e03 XL

Θεσμικά δύο άνθρωποι στην Πρέβεζα μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στο συντονισμό αυτής της προσπάθειας.

Το ίδρυμα “Ακτία Νικόπολις” και ο Πρόεδρός του Νίκος Καράμπελας έρχονται σε πρώτο πλάνο. Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής και έχει και την τεχνική γνώση για να συνεισφέρει προς τη σωστή κατεύθυνση.

72e8fdc5a549465e398c73fd3689c84f XL

Σημαντικό ρόλο μπορεί να αναλάβει στην περίπτωση της Πρέβεζας και ο Σπύρος Σκλαβενίτης  Δρ. Ιστορίας-Προϊστάμενος ΓΑΚ Πρέβεζας, που είναι και το πεδίο ενασχόλησής του σχετικό.

Υπάρχουν ασφαλώς στο Δήμο και πρόσωπα με ακαδημαϊκές σπουδές πάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό, που μπορούν να συναντηθούν με το Δήμο, όπως επίσης και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, αλλά κάτι τέτοιο ανήκει στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Δήμος της Πρέβεζας για τις εκδηλώσεις και την ανάλογη διαβούλευση.

Ας αναλάβουν λοιπόν οι ειδικοί τις πρωτοβουλίες για τις εκδηλώσεις και το σχεδιασμό του “Πρέβεζα 2021”. Αν πάλι ο Δήμος επιλέξει κάποιον ειδικό συνεργάτη ή δημοτικό σύμβουλο για να έχει το γενικό πρόσταγμα, καλό θα είναι οι τελικές προτάσεις να προκύψουν έπειτα από διαβούλευση.